Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Åbo filharmoniker bjöd på ABBA

Från 2013
Uppdaterad 21.11.2013 09:59.
Bild: Yle/ Linus Hoffman

Åbo konserthus var fullsatt då Åbo Filharmoniska Orkester gav sin ABBA-konsert på onsdag kväll. Publiken var mycket yngre än vanligt, med både ungdomar och medelålders personer som kanske aldrig annars brukar besöka Konserthuset.

Och det var en fin konsert det bjöds på, med solisterna Emmi Kangas och Emma Klingenberg. De sjöng fint tillsammans, och mellan sångerna bjöd de på en uppskattad, fullkomligt tvåspråkig show.

Bland annat "grälade" de om vilken som är Finlands bästa sommarstad; Åbo, Jakobstad eller västra Vanda; och om Voulez-Vous påminner mera om ett operanummer eller en sång ur en Bond-film. Att Emmi dessutom började konserten klädd i en orange velourpyjamas och Emma i en 70-tals jeans-OnePiece gjorde inte saken sämre.

Åbo Filharmoniska Orkester, under ledning av Nick Davies, svängde i samma takt som solisterna och publiken. Det är inte ofta man ser folk stiga upp och dansa och sjunga med i konserter i Konserthuset.

Den andra konserten, på fredag kväll, är likaså utsåld. På grund av den stora efterfrågan har det därför satts in en extra Abbakonsert på fredagen 22.11. kl. 12.30. Dagskonserten är en förkortad version och räcker ca 45 min.