Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

H & M till Pier 25 i Norra hamnen i Ekenäs

Uppdaterad 15.12.2014 11:56.
Plan över Norra hamnen
Bildtext Den första stora affären har sagt sig önska flytta in i Pier 25.

Det första bolaget har nu undertecknat avtal med byggföretaget Mäenpää Byggnads Ab om att etablera sig i det planerade shoppingcentret Pier 25 i Norra hamnen i Ekenäs. Det är klädeskedjan H & M Hennes & Mauritz Oy som har tecknat avtal om att etablera butik i Pier 25 våren 2016.

Programmet är inte längre tillgängligt
Radio Vega Västnyland
Radio Vega Västnyland - Spela upp på Arenan
Programmet är inte längre tillgängligt
Radio Vega Västnyland
Radio Vega Västnyland - Spela upp på Arenan

Peter Tanzer från konsultföretaget de Liza Ab är väldigt lättad och nöjd över att Hennes & Mauritz kommer att öppna en affär i Pier 25 i Ekenäs ifall affärskomplexet blir av.

Hans företag har nyss undertecknat ett hyreskontrakt med det svenska klädföretaget. Han säger att kontraktet är väldigt viktigt för hela projektet.
– Ibland skulle jag vilja använda ordet avgörande, H & M är ett världsledande varumärke, en av de starkaste aktörerna i sin genre; mode och beklädnad, både herr, dam och barn och ungdom. H & M är mycket viktig för oss, säger Tanzer.

H & M lockar andra företag

Tanzer kallar H & M:s etablissemang i Pier 25 för en ankarhyresgäst eller en hörnpelare.
– Man kan säga att Hennes & Mauritz sätter sin prägel på alla köpcenter där de finns, tillägger han.

Peter Tanzer tror att det svenska klädföretaget kommer att fungera som ett flugpapper för att få andra företag att slå sig ned i köpcentrat.

Han säger att man har byggt upp ett koncept för Pier 25 och att H & M är en del av det konceptet. Enligt Tanzer ser man vad som saknas i Västnyland och bygger vidare enligt det.
– Vi bygger vidare med företag inom mode, skor, beklädnad, heminredning, med sådana saker konsumenterna vill ha och de är vana att hitta i ett köpcenter.

– Vi ska försöka anpassa det här lokalt på ett så bra sätt som möjligt, säger Peter Tanzer.

H & M en av fyra

Tanzer berättar att Hennes & Mauritz är en av de fyra aktörer man redan tidigare har diskuterat med. Han säger att man inom en snar framtid kommer att presentera flera nya hyresgäster.

Enligt honom vänder man sig till såväl svenska som finska företag som redan är kända från förut.
– Flera goda nyheter beträffande nya hyresgäster i Pier 25 ät på kommande, men vi har vissa spelregler vi måste följa.
– Men under det första kvartalet år 2014 kan vi berätta flera goda nyheter för de västnyländska konsumenterna.

H & M har utrett köpkraften i regionen

Informationsansvariga Tiina Miettinen vid Hennes & Mauritz säger att butikskedjan hela tiden söker efter lämpliga ställen för att öppna nya affärer. Västnyland och Ekenäs har en längre tid varit aktuellt.
– Vår affärsidé är sådan att vi alltid vill ha affären på bästa möjliga plats på orten. Vanligtvis finns H & M-affären alldeles i stadskärnan eller i ett köpcentrum, säger Miettinen.

Hon säger att det ännu finns potential för det ursprungligen svenska företaget att utvidga i Finland.

För tillfället har Hennes & Mauritz drygt femtio affärer runt om i landet. Tiina Miettinen säger att kundunderlaget nog räcker till i Västnyland och Ekenäs.
– Visst har vi gjort utredningar och uträckningar innan sådana här beslut fattas. Vi är definitivt intresserade av området och är mycket glada över att ha undertecknat hyresavtalet, säger Tiina Miettinen.

Tiina Miettinen vill inte berätta hurudant hyreskontraktet är. Hon vill inte heller säga hur stor den nya affären i Ekenäs kommer att vara.

– I det här skedet vill vi inte ännu gå ut med sådana detaljer, vi väntar tills öppningen av affärscentret närmar sig, säger hon.

Läs också:
Konsult utreder riskerna med Norra hamnen
Liveblogg om Norra hamnen
Billiga märkeskläder i fiskebodar längs kajen i Norra hamnen
Norra hamnen intresserar Ekenäsborna