Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Helène gör comeback på listan

Från 2013
Uppdaterad 22.11.2013 14:25.
Heléne Nyberg

Helène Nyberg är igen aktuell på Danslistan. Hon är veckans nykomling och placerade sig genast bland topp-3. Låten Lys stjärna lys är nyskriven för hennes julskiva och ingår i Årets stora julkonsert turné som åker runt i svenskfinland just nu.

För melodin står Thomas Enroth och texten är skriven av Thomas Lundin, som också han är en av artisterna i julkonserterna.

Henrik Åberg, Sveriges Elvis, är tredje hjulet under vagnen som åker runt från öst och väst till norr. Kapellmästaren är Thomas Enroth.

Ett dussin spelplatser står på turnéprogrammet och mycket är redan slutsålt.

Till en fader

Helène var den första Guldklass-medlemmen på dåvarande Vegalistan. Låten Till en fader fick ett rekordantal veckor inne på listan och blev också Helènes stora hit. I juni 2011 hade låten legat på listan i över två år och åkte då in i vår Guldklass.

På Danslistan var Helène aktuell tillsammans med Henrik Åberg med låten Ett litet ljus tidigare i år. Just nu ligger också Henrik inne på Danslistan med låten Hemma igen.

Tryggare i söndagsskolan

Helène har alltid älskat musik och att sjunga. Redan som 5-åring uppträdde hon på söndagsskolans julfest med Tryggare kan ingen vara. I skolan fortsatte sjungandet och som 15-åring fick hon första solisterbjudandet av några killar som hade startat ett popband hemma i Terjärv.

På 80-talet blev det poplåtar med bandet Cha-Cha och några år senare country som solist i österbottniska Country Life och som duo tillsammans med Sonja Biskop.

Det var först år 2002 som dansbandsmusiken kom in i Helènes liv. Hon blev solist i dansbandet Maxell´s och det blev både danstillställningar, tävlingar och TV för dem.

Maxell´s hade då också en ung ny keyboardist - Thomas Enroth.

Och resten är historia, brukar man säga.... Tillsammans med Thomas ägnar Helène nuförtiden mycket av sitt liv åt musiken och sången. Samarbetet med Lasse Berghagen har burit frukt och resulterat i både fina låttexter, konserter och en varm vänskap.

Helène är alltså veckans nykomling på Danslistan och ligger på tredje plats. Tätt efter Lasse Stefanz och Högtryck, som toppar listan.

Häng också du med i röstningen på Danslistan!
I Vega på söndag kl. 14.06 och tisdag kl. 13.03.