Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

BUU-klubbens julturné fick ståtligt slut

Från 2013
Uppdaterad 24.11.2013 14:13.
Programmet är inte längre tillgängligt

BUU-klubbens julturné avslutades med en grande finale i Stora Smedjan kl.13-16. Redan långt innan dörrarna öppnas till BUU-dagen i Stora smedjan finns det ivriga BUU-klubbisar på plats för att få träffa BUU-klubbsledarna och få se BUU-showen.

Programmet är inte längre tillgängligt
Vincent och Vanessa Candelin tycker om BUU-klubben - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)
Programmet är inte längre tillgängligt
Programmet är inte längre tillgängligt
På BUU-bio kunde man titta påTommys supersoffa - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

- Vi är här för att vi tycker om BUU-klubben, säger Vincent Candelin, 3 år och Vanessa Candelin, 6 år.

Mandi Sarelin, 4 år tycker så mycket om BUU-stämpeln att hon ger den 10 poäng.

Kön ringlar lång till den första BUU-showen. I årets show har Skurken och Burken kommit på idén att stjäla alla kalendrar. Men med hjälp av BUU-klubbisarna och några sånger lyckas BUU-klubbsledarnas lura tillbaka kalendrarna. Showen var rolig säger Ilaria Shametaj, 8 år och Eneo Shametaj, 5.

Nytt för i år är att man kan spela BUU-klubbens julkalenderspel på pekplatta. I sofforna kryllar det av barn som vill premiärtesta spelen. Bland annat finns ett spel där en osynlig hund ska försöka fånga alla hundben. Ifall det lyckas blir hunden synlig.

Alvar Tigerstedt, 6 år tycker bäst om skattkistan på buu.yle.fi. I den finns det massor med roliga spel som han brukar spela.

Inne i BUU-bion sitter barnen och ser på BUU-klubbens julkalender med Tommys supersoffa. Årets julkalender i BUU-klubben är Tommys supersoffa - en dramaserie skriven och regisserad av Monica Vikström -Jokela. Tommys supersoffa handlar om Tommy, som startar sin egen soffshow för att locka pappa att flytta tillbaka till sin familj.

Det har varit en intensiv och fin process att få göra Tommys supersoffa. Hela sommaren filmade vi in serien och nu känns det bara jätte roligt att se barnen titta på julkalendern här i BUU-bion, säger Monica Vikström-Jokela.

Valter Mattsson, 6 år och Anna Koski, 8 år såg första delen av serien och tyckte mycket om Tommys supersoffa. De tänker följa med den då den börjar första december i BUU-klubben.

Julkalendern med Tommys supersoffa kommer att gå under hela december enda fram till jul. Serien går att se i BUU-klubben varje dag kl.18.00 och på Arenan.

I år är det 10-års jubileum för BUU-dagen i Stora smedjan i Helsingfors.

- Besökarantalet har successivt ökat från år till år och i år tror vi på publikrekord säger Suzan Aledin, producent för BUU-klubben.

- Vi har har satsat extra mycket i år eftersom det är 10-års jubileum. Vi hoppas att det ska bli en fin upplevelse för alla barn som kommer hit i dag.

Under BUU-dagen finns allt möjligt för var och en. Förutom att träffa BUU-klubbsledarna och se BUU-showen får barnen se första avsnittet av Julkalendern med Tommys supersoffa. Dessutom får man bland annat stämpla med BUU-stämpeln, julpyssla och provspela spel som dyker upp på buu.yle.fi i december.

I årets BUU-show hänger två skurkar, Skurken och Burken envist med. De har följt med under hela julturnén som varat i två veckor och krånglat till det ordentligt för BUU-klubbsledarna och BUU-klubbisarna.

Här fanns tidigare en liveblogg. Den är numera borttagen.