Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Gör fyrk på mustaschen

Från 2013
Uppdaterad 30.10.2015 13:36.

Fotbollspelaren Tim Sparv måste ha blivit något överraskad av genomslaget på Twitter när han ifjol lovade donera 1 euro för varje retweet han får till Movember -kampanjen. Det blev ganska många retweets. 3400 närmare bestämt. Men landslagsmittfältaren hängde inte läpp för det. Till Svenska Yle sade han att han gärna donerade pengarna till kampanjen som går ut på att samla in medel till förmån för prostatacancerforskningen. Det är lite som männens motsvarighet till kvinnornas rosa bandet-kampanj.

Också i år odlar Tim Sparv movembermustasch. Och den här gången har han hela fotbollslandslaget med sig i kampanjen. Och när mustaschodlandet går in på slutrakan har Huuhkajat redan samlat in över 10.000 euro.

Medan fotbollskollegan Joel Pohjanpalo kanske haft det lite jobbigt med att få igång hårväxten på överläppen...

...så har rutinerade Tim Sparv lyckats odla en så pass imponerande buske att den rent av gett rubriker i Kvällstidningarna och skapat avund hos radioprofilen Janne Grönroos på Radio X3M.

Vem är beredd att betala för att vi har en rätt risig och oklädsam mustasch under näsan?

Att fotbollspelare av Joel Pohjanpalos och Tim Sparvs kaliber kan göra en slant på sin skäggväxt för ett gott ändamål är föga överraskande. Men hur är det med oss vanliga stolpskott? Vem är beredd att betala för att vi har en rätt risig och oklädsam mustasch under näsan? Självfallet ingen. Men i vårt fall är det av sekundär betydelse. Vi som inte kan tjäna pengar på hårväxten kan passa på att njuta av att äntligen få ha det som flickvänner och fruar med avsmak tidigare satt stopp för: En riktigt präktig mustasch. För ett gått ändamål dessutom. Så njut, pojkar. Snart är Movember slut och då tas rakhyveln bryskt fram i många hem. Njut så länge det varar.

Twitterbloggen