Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ferraris nya chef vill dominera

Från 2013
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Felipe Massa, hösten 2013
Bildtext Den gångna säsongen placerade sig Ferrari som trea i konstruktörs-VM.
Bild: AFP / Lehtikuva

Ferraris färska tekniska chef James Allison tror starkt på att stallet kommer att återuppta platsen som etta i formel 1-cirkusen. De senaste åren har Red Bull överskuggat Maranellos röda.

Senast Ferrari var det bästa stallet var 2008. Efter det har man hållit sig i topp-4 utan att ändå kunna återta positionen som ledande stall av framför allt Red Bull. Den gångna säsongen var man trea med Fernando Alonso och Felipe Massa vid rattarna.

Nästa säsong får Alonso sällskap av Kimi Räikkönen och ett annat nygammalt ansikte är den tekniska chefen James Allison, som senast arbetade för stallet under Ferraris och Michael Schumachers storhetstid i början på 2000-talet. Senast jobbade han för Lotus.

– Jag har hittat ett team som är hungrigt och inställt på att ta sig tillbaka högst upp på podiet i varje lopp. Det är ett team som är optimistiskt inför framtiden och som ser fram emot att dominera sporten igen, säger Allison till Sky Italia enligt BBC.

– Jag tror inte det är någon hemlighet att vi underpresterat på det aerodynamiska området. Vi har inte fått lika mycket ut de senaste åren som några av våra konkurrenter. Det är det området vårt team har investerat stort i under de senaste 18 månaderna och som kommer att ge utdelning.