Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Vem har den stiligaste Movembermustaschen?

Från 2013
Uppdaterad 30.10.2015 13:35.
Bild: Mattias fagerholm

”Du är som tagen ur en tysk ”vuxenfilm” från 70-talet.” Bekantskapskretsens dom var rätt hård när jag nyligen förevisade min, i mitt eget tycke, ohyggligt snygga Movembermustasch. På basis av vännernas gapskratt kommer jag knappast att utgå som segrare när den stiligaste Movembermustaschen skall utses.

Du är som tagen ur en tysk ”vuxenfilm” från 70-talet

Nu när Movember är inne på sin sista vecka och mustascherna förhoppningsvis har vuxit sig täta och ståtliga så är det nämligen hög tid att utse Svenskfinlands snyggaste Movember.

Proceduren är synnerligen enkel: Fotografera din egen, eller någon annans stiliga mustasch och skicka bilden (gärna med en liten motivering) till mig på Twitter eller per e-post. Jag gör sedan en sammanställning på alla eleganta mustascher här på svenska.yle.fi.

Talkshowaktuella Hannah Norrena och Anne Hietanen fungerar sedan som enväldig jury. De har fått det ärofyllda uppdraget att vid månadens slut utse den stiligaste mustaschen.

Slutrakan hägrar. Raka inte bort mustaschen nu. Skicka istället in en bild på den. Jag kan avslöja att mustaschkampen på Obs debatts redaktions är stenhård. Ge dig också in i kampen, eller nominera kompisens mustasch. Må bästa mustasch vinna!

PS. Utgående från Yle Urheilu kollegan Hanna Sihlmans reaktion kommer jag inte att utgå med segern i denhär tävlingen. Men skam den som ger sig.

Läs också: Gör fyrk på mustaschen
Läs också: Obs debatt deltar i Movember

Twitterbloggen