Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Julens ceviche

Från 2013
Uppdaterad 21.02.2022 12:47.
Paul ceviche till jul.
Bildtext Pauls ceviche till jul.
Bild: YLE/Strömsö

En fräsch variant på gravad lax: en syrlig ceviche som ett härligt alternativ till fiskbordet. De traditionella julrätterna kommer faktiskt mer till sin rätt, i kontrast med den friska smaken av den här välbalanserade nykomlingen.

Julens ceviche

Mängd: 8 personer

Tillagningstid: 55 min, varav förberedelser 45 min

Ingredienser

  • 200 gram (g) gravad lax - hel bit
  • 1 st fänkål - tärnad
  • 0.5 st gurka - urkärnad, skalad och tärnad
  • 1 st äpple - grönt
  • 1 st grön chili
  • 4 st limefrukt - saften, skal av 2
  • 2 matsked (msk) senapsfrön - rostade
  • 1 skvätt olivolja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar

Instruktioner

Skiva laxen på längden.

Koka fänkål hastigt i lättsaltat vatten.

Blanda med tärnad gurka och tärnat äpple.

Blanda sedan i limesaft, limeskal, chili.

Smaka av med senapsfrön, olivolja, salt, svartpeppar.

Lägg ovanpå laxskivorna.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln