Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Poäng för Erik Haula i debuten

Från 2013
Uppdaterad 30.11.2013 16:41.
Erik Haula, Minnesota Wild.

Finländaren Erik Haula fick göra NHL-debut natten till lördag finsk tid för sitt Minnesota Wild. Haula spelade fram till Wilds enda mål i 1-3 hemmaförlusten mot Colorado Avalanche.

Den Björneborgsbördige Haula lyftes till NHL-laget från farmlaget Iowa Wild på fredagen för att lappa för Mike Rupp. Haula spelade som center i andra formationen i matchen mot Avalanche.

- Han såg bra ut direkt från starten. Visst har han ännu saker att lära sig, men han är en smart grabb och lär sig snabbt. Han stod för några bra prestationer idag och är riktigt snabb, kommenterade Wild-lotsen Mike Yeo.

Haula spelade drygt 14 minuter i debuten och noterade en andra assist till hemmalagets enda mål som gjordes av Dany Heatley.

Den idag 22-årige Haula lämnade Ässät redan år 2008 för att kämpa sig fram genom de nordamerikanska juniorligorna. Han draftades i den sjunde omgången till NHL år 2009.

- Alltid när jag varit här uppe (i Minnesota) har jag funderat på hur det skulle kännas att spela. Nu har det hänt, och visst är det lite galet, kommenterade Haula.

I tisdagens Sportmagasinet är Erik Haula huvudperson i Toni Kallios reportage från Minnesota.