Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Musik tidigt - ger massor!

Från 2013
Uppdaterad 09.12.2013 13:47.
Noter i ett notsystem
Bild: Arja Lento

Det är liv och lust när dagisbarnen i Vasa-förorten Sundom har musiklekskola! Med enorm energi och glädje kastar sig gruppen in i det rytmiska musiklandet under Kuula-institutets Isabella Häger-Björkgrens ledning. "Sjörövar-fabbe" och "Min Lilla häst" är några smakprov som gruppen med stor glädje bjuder på under den timme jag är på besök.

- Det är en så härlig grupp dethär, säger Häger-Björkgren. Vi övar till vår julfest den nionde december och entusiasmen är stor. Såhär i början är det mest sång som gäller och några rytminstrument såsom maracas och taktpinnar. Kantele kommer också in lite grann, och det tycks vara ett instrument som barnen verkligen gillar.

Glädje är viktigt med såhär små barn. Man vill skapa ett gott klimat som en bas för utvecklingen. Alla barn kan sjunga eller musicera i någon form - det är parollen och utgångspunkten för undervisningen.

- Musikalitet och intelligens ser jag som likvärdiga, säger Häger - Björkgren. Stimulerar du din intelligens med sång och musik så utvecklar du din allmänna kunskap. De föräldrar som investerar för sina barns framtid genom musiklekskolan gör ett klokt beslut.

Mera hör ni i Pia & Peter på söndag 8.12 2013 kl. 10-12

Mer om ämnet på Yle Arenan