Hoppa till huvudinnehåll

Slottsbalen

Fira Finland på Svenska.yle.fi

Från 2013
Uppdaterad 05.12.2013 16:20.
Presidenterna samlade
Bild: Jyrki Lyytikkä/ Yle

Den 6 december blir det fest och Svenska.yle.fi deltar stort. Glamour och ståtliga frisyrer är att vänta då presidentparet välkomnar gästerna till självständighetsmottagningen i Tammerforshuset. Allt det här kan du ta del av på Svenska.yle.fi.

Titta på direktsändningen på Svenska.yle.fi, Yle Arenan eller Yle Fem och tyck till om det du ser. Sändningen börjar kl. 17.15 och syns oberoende var i världen du är.

#Slottsbalen

Använd hashtaggen #Slottsbalen när du postar om självständighetsdagen på Twitter, Facebook och Instagram.

Vi öppnar chatten strax innan gästerna börjar anlända till festen och vi har bjudit in intressanta hedersgäster som du kan chatta med. Gästerna är modebloggaren Sandra Hagelstam, programledaren Bettina Sågbom, Tv-nytts Daniel Olin, sportduon Sandra Eriksson och Kaj Kunnas samt vetenskapsjournalisten Marcus Rosenlund.

Du kan också delta på Twitter, Facebook och Instagram. Använd hashtaggen #Slottsbalen så kanske just din tweet syns i tv-sändningen och i chatten på Svenska.yle.fi.

Men detta är inte allt! Vi hoppas också att du skickar in bilder från ditt eget självständighetsfirande. Det kan du göra till exempel genom att använda hashtaggen #Slottsbalen när du postar bilder på Instagram, Twitter eller Facebook. Du kan också e-posta bilder till justnu@yle.fi.

På Svenska.yle.fi kan du också titta på massor av bilder från årets fest och från tidigare fester, gräva i Arkivet och läsa allt det du behöver veta om festen.

Läs också: