Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

"Mamma kände inte till sakerna i sommarpratet"

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Min Morgon: Maja Ivarsson från The Sounds - Spela upp på Arenan

Maja Ivarsson i The Sounds blev bekant för en större publik i och med sitt sommarprat i Sveriges Radios P1. För hennes mamma var det också första gången hon fick höra om dotterns tragiska erfarenheter i livet.

Den nya skivan har fått ett bra mottagande och bandet är nu ute på en Europaturné. I Helsingfors spelar de fyra kvällar i rad på Tavastia-klubben.

I somras medverkade Maja Ivarsson i Sveriges Radios sommarprat. I programmet berättade hon rakt och öppet om privata saker ur sitt liv – bl.a. om drogmissbruk, en kompis som dog i en överdos och detaljerad beskrivning av en våldtäkt. Innan programmet sändes ringde programmets producent till Majas mamma och varnade henne för att dottern kommer att prata om tunga saker som mamman inte känner till.

– Sedan dess har ingenting varit sig likt där hemma, berättar Maja.

Sommarpratet väckte mycket intresse i Sverige och skapade bl.a. en debatt om våldtäkt. Många tjejer har också kontaktat Maja efter sommarpratet för att stöda och söka stöd.

– Det var kul att pratet väckte intresse, men samtidigt är det också skönt att komma bort från Sverige nu som då, säger Maja.

Publiciteten kring Maja har inte påverkat atmosfären i bandet negativt. Det är också naturligt att frontpersonen – och dessutom den enda tjejen – får mera utrymme i medierna.

– Jag kan lita på killarna i bandet och de stöder mig, berättar Maja.

Maja medger att hennes självförtroende är starkare än hennes omdöme. Men samtidigt hälsar hon att man inte behöver vara så perfekt.

– Man kan vara lite skev och vind och det går bra för det!

Intervjun sändes i Min Morgon 4.12.2013. Redaktör: Hencka Öhman.