Hoppa till huvudinnehåll

Slottsbalen

Röman: Det är inte så illa

Från 2013
Uppdaterad 06.12.2013 22:37.
Programmet är inte längre tillgängligt
Yle Nyheter TV-nytt: Tidningen har en framtid - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Krisen inom tidningsvärlden har varit ett samtalsämne under hösten och Micaela Röman, chefredaktör på Borgåbladet säger att det lätt blir så att man börjar tro på vad folk säger, det vill säga att alla tidningsprenumeranter småningom dör ut.

Egentligen ser det inte så illa ut, tvärtom ser vi nu svaga signaler på att tidningens läsare faktiskt vill ha sin tidning. Det är inte så stor skillnad på om de vill ha den i pappersform utan huvudsaken är att de får sin tidning. Rätt mycket vill de läsa den digitalt också.

KSF, som Borgåbladet hör till omorganiserar så att det i framtiden blir en enda tidningschef och Micaela Röman tycker att det egentligen är ganska bra.

- Det påminner om en arbetsplats där jag har jobbat tidigare, Svenska Yle där man också gick in för att ha en enda chef. Det är nog bra, det underlättar då man måste vara snabb nuförtiden, man måste reagera betydligt snabbare och då är det bra att det är en enda människa som har totalansvaret.

Angående nästa år säger hon att om vi får lugn och ro att satsa på det som lokaltidningen är bra på, det vill säga nyheter om Borgå med omnejd. Då tror hon att läsaren också slutar höra att det är onödigt att läsa papperstidningen.

Läs allt om självständighetsfesten i Tammerfors: