Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Tre döda i skottdrama i Laihela

Från 2013
Uppdaterad 09.12.2013 14:40.
Polisen i arbete
Bildtext Arkivbild
Bild: YLE/Stefan Paavola

Strax efter klockan 18.00 på söndagskvällen fick polisen larmet om att en man hade hittats död i ett egnahemshus på Pukkalantie i Laihela.

När polisen kom till platsen hittade de en död 53-årig kvinna och en död 55-årig man, i bastun fanns den döda 73-åriga mannen.

Det var kvinnan som bodde i huset och 55-åringen var hennes före detta sambo, 73-åringen var på besök när den före datta sambon kom till huset med ett gevär. 55-åringen sköt mannen och kvinnan innan han också tog sitt eget liv.

Polisen tror att händelsen har inträffat någon gång under natten mellan lördag och söndag. Egnahemshuset är avlägset beläget och ljuden från skotten har inte hörts till grannarna. Kvinnans son upptäckte vad som hänt när han kom för att hälsa på sin mamma på söndagkväll.

Polisen misstänker att svartsjuka var orsaken till dådet. Den tekniska brottsplatsundersökningen gjordes under kvällen och natten och polisen anser att händelsen till största delen är uppklarad. Platsundersökningen fortsätter och polisen utreder helheten kring händelsen.