Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

S:t Karins får gott betyg av företagare

Från 2013
Uppdaterad 03.07.2015 14:42.
Stadshuset i S:t Karins
Bild: Yle/ Nora Engström

S:t Karins är den företagsvänligaste kommunen i Finland. Det anser åtminstone de företagare som deltog i en undersökning, som gjordes av Taloustutkimus.

Det är andra gången i rad som staden får ett gott betyg av företagarna. Nurmijärvi i Nyland kom på andra plats och Uleåborg kom på tredje plats i undersökningen.

S:t Karins ställer sig positivt till företagarna exempelvis då staden planlägger områden. S:t Karins får också ros av företagarna för läget och för de goda förbindelserna. En tredjedel av företagen som svarade på enkäten skulle också rekommendera staden till andra företagare.

Åbo och Salo klarade sig rätt så dåligt i undersökningen. Åbo var på plats 31 medan Salo placerade sig näst sist av alla kommuner och var på plats 34.

Företagarna fick ge ett skolvitsord mellan 4 och 10 till sin hemkommun. Enkäten skickades till verkställande direktörer och ekonomichefer. Med i undersökningen var alla kommuner med över 30 000 invånare, alltså 35 kommuner. Totalt deltog 1 419 personer i undersökningen.