Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Thailand fortfarande pop som turistland

Från 2013
Stranden Kata Beach
Bild: Yle/ Eila Haikarainen

Thailand fortsätter att vara ett populärt turistmål bland finländarna, trots att oroligheter förekommer i landet. De resenärer som köpt julresor till Thailand har inte avbokat sina resor.

De researrangörer som Yle har ringt upp berättar att finländarna litar på att landet är tryggt att resa till. Visst har en del av våra kunder ringt upp och förhört sig om läget men ingen vill ändå boka om sin resa, säger man bland annat på Aurinkomatkat.

Utrikesministeriet uppdaterar med jämna mellanrum sina resemeddelanden för Thailand, och uppmanar resenärerna att undvika områden där demonstrationer förekommer.

- Vi följer givetvis samma rekommendationer, säger researrangörerna. Det gäller att undvika folksamlingar och protester. Vår personal på plats följer med läget noga, och vi undviker utflykter till mål där det kan vara oroligt.

Resebranschens förbund SMAL uppskattar att utbudet på paketresor till Thailand ligger kring 67 000 under säsongen oktober-april. Det är 20 procent mer än under motsvarande tid för ett år sedan.

6 000 - 8 000 finländare firar jul i Thailand i år.

Diskussion om artikeln