Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Skärpt läge i Kiev trots försök att lösa krisen

Från 2013
Uppdaterad 09.12.2013 23:16.
Bild: EPA/ROMAN PILIPEY

Den ukrainska polisen har stormat det största oppositionspartiets högkvarter i Kiev. Polisen har också tvingat iväg demonstranter som har blockerat regeringens högkvarter. Samtidigt har president Viktor Janukovytj gått med på rundabordsförhandlingar i ett försök att lösa den politiska krisen i landet.

President Janukovytj träffar i morgon tre tidigare presidenter för att diskutera en utväg ur krisen. Han ska också träffa EU:s utrikespolitiska chef Catherine Ashton som flyger till Ukrainas huvudstad Kiev i morgon.

Läget tillspetsades i dag då tungt beväpnad kravallpolis intog ställningar i centrum av Kiev där demonstranter fortsätter att protestera mot presidentens beslut att inte förhandla om ett associationsavtal med EU.

Protesterna har pågått i tre veckor.

Demonstranter tvingades bort, oppositionens högkvarter intogs av polisen

Polisen tvingade tidigare i dag iväg demonstranter som blockerade regeringens högkvarter. Specialstyrkor tvingade människor att flytta på sig och röra sig mot Självständighetstorget där de stora massdemonstrationerna har ägt rum.

Kravallpoliser har också avlägsnat de barrikader som som demonstranter placerat ut i södra Kiev, twittrade en ledande oppositionsaktivist, Vitaly Klitschko, i dag.

Tidigare i kväll tog sig tungt beväpnade poliser in på partikansliet till ett av oppositionspartierna, och beslagtog en del av datorutrustningen. Det är fråga om den fängslade förra premiärministern Julia Tymosjenkos parti.