Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Arvingarna släpper nytt album

Från 2013
Uppdaterad 13.12.2013 15:23.
Arvingarna

Svenska Arvingarna släpper sitt tionde album Änglar och en massa kärlek lämpligt till jul och utmanar på Danslistan med första singelsläppet Ta mig tillbaka nu. Det har gått över 20 år sen första skivan Coola killar kom med killarna som har sina rötter i Flamingokvintetten och Streaplers. Men de är fortfarande sin stil trogen. Också nu bjuder de på 12 nya spår med dansbandspop av god kvalitet.

Första smakprovet på nya skivan Ta mig tillbaka nu kom i somras och Arvingarna hörde också till gästartisterna på Allsång på Skansen. De har ju varit ett band att räkna med allt sedan starten år 1989.

Inför denhär julen har Arvingarna bjudit på sin gnistrande Julshow både på land och till havs. Och denna tionde skiva är som de själva säger en julklapp till alla trogna fans.

Veckans nya Guldklass-medlem är Magnus Uggla. Han åkte ur listan och in bland alla andra hedersmedlemmar efter ett år på listan med Jag och min far.

Sverigefinländaren Thölix

Finlandssvensk utmanare denna vecka är David Thölix, hemma från Korsholm men sedan länge bosatt i svenska Härnösand. David har ett förflutet i dansband som Reflexbandet och Dansdax. Musiken har han hållit levande under alla år.

Nu gör David en duett tillsammans med Elisabeth Enander. Änglar i snön heter sången som är skriven av härnösandsbon Åke Dahlbäck. Skivan är gjord i Östersund av Tommy Andersson , som också gjort flera hitlåtar åt Vikingarna.

Tredje utmanaren för veckan är en grupp dansbandssångare som kallar sig Det Nordiska Projektet. Linda Backgren-Holm och Ramona Nordberg representerar Finland och de övriga sångarna är Daniel Wahlström, Anne Nordsti, Andreas Hedenskog, Lotte Riisholt, Pia Pihlgren, Eirik Johansen och Thomas Vikström.

Låten Ta varandras händer är en över gränserna låt, gjord för att främja och glädjas över vår Nord. Projektet är producerat av Leif Mulle Melander vid svenska Megil.

Två nykomlingar

Marika Forsander och Jörgen Furu utmanade en andra vecka och nu räckte rösterna till för nionde plats på listan. Julduetten de gör heter Julens tid är här, en låt som ursprungligen sjöngs av Molly Sandén och Magnus Carlsson.

Veckans andra nykomling är Ann-Cathrine Wiklander och Julens budskap, skriven av Ann-Cathrine och föredetta vikingen Erik Lihm.

Åländska Högtryck fortsätter i topp, följda av Lasse Stefanz och Tommys.

Nu väljer vi sista listan före jul.
Häng med i röstningen på Danslistan!
I Vega på söndag kl.14.06 och tisdag kl. 13.03.

Mer om ämnet på Yle Arenan