Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Passagerare på Amorella: De flesta är lugna

Från 2013
Uppdaterad 14.12.2013 19:34.
Passageraren Iiro Uusitalos bild tagen med mobiltelefon
Bildtext Passageraren Iiro Uusitalos bild tagen med mobiltelefon
Bild: Str / Lehtikuva/Iiro Uusitalo

Passageraren Benjamin Sonck beskriver stämningen ombord som lugn. Några av passagerarna har varit beredda med flytvästar, men de flesta är helt lugna och tittar på sina datorer och mobiltelefoner.

- Det är två bogseringsbåtar här, så är det sjöräddningsbåtar här och en helikopter som nyligen landade här på fartyget.

Vet ni vad dom kommer att göra nu?

- Dom sade i högtalarna att dykare undersöker skrovet men det var inget läckage och vi har fått information om att vi ska till Långnäs när fartyget börjar röra på sig igen, eller blir bogserad dit.

Sonck berättar vidare att belysningen nu är tillbaka. Han räknar med att vara kvar på fartyget till klockan 22-23 i kväll. Passagerarna har fått mat men ingen information om vad som sker om de måste vara kvar på fartyget över natten.

Mia-Maria Forsberg befinner sig också ombord på det grundstötta fartyget.

- Först så gick strömmen. En liten stund senare hörde jag ett konstigt skrapljud på styrbord sida. Jag tänkte först att det var något med motorerna. Men sen såg jag att det kom lite lera upp på ytan av vattnet, så då tänkte jag att nu stannar nog hela systemet, och så for styrförmågan säkert och så körde dom lite på grund.

Inger Tallqvist berättar att medpassagerarna är lugna men att en del kanske är lite sura över att alkoholförsäljningen stoppades några timmar efter grundstötningen.

- Det är ganska bra stämning bland passagerarna, folk lånar mobiltelefoner och laddare till varandra och så hade vi en trollkarl som underhöll här, säger Tallqvist.

Hon lyfter på hatten för personalen som gick omkring bland passagerarna och informerade om grundstötningen då högtalarsystemet slutat fungera under blackouten.

(intervjuerna gjordes av: Victoria Wirén, Lena Linderborg och Ann-Lis Fredriksson)

Länk till personens Twitterprofil.

Diskussion om artikeln