Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Kati Eklöf skall sätta fart på turismen i Vasaregionen

Från 2013
kati Eklöf

Kati Eklöf börjar jobba som verkställande direktör för Vasaregionens turism från den 13. januari. Hon valdes till vd förra veckan och det var bland annat Vasaregionens energiska rykte som fick henne att söka jobbet som vd.

- Vasa är ett intressant resemål och jag tycker att det finns en mycket energisk och positiv drive mellan aktörerna i Vasa. Många bra saker har redan gjorts och det är bra att fortsätta där, säger Kati Eklöf.

Även om Vasa som turistort inte är speciellt bekant för Kati Eklöf ännu tror hon att hon har mycket att bidra med eftersom hon känner till turismbranschen i stort mycket bra. Hon har de senaste åren jobbat med turismutveckling och marknadsföring både inom landet och internationellt.

Det senaste året har hon jobbat med turism inom sitt eget företag och före det jobbade hon som turistchef i Helsingfors. När det gäller vasaregionen har hon ännu svårt att säga vad exakt hon vill utveckla inom turismen här.

Kati Eklöf är ny turistchef i Vasa

Programmet är inte längre tillgängligt

- Jag måste börja jobbet först innan jag kan vara detaljerad i den här frågan, men allmänt kan man säga att det är viktigt att säkerställa att alla jobbar mot ett gemensamt mål och att alla resurser används, säger Kati Eklöf.

Älskar segling och småstadsliv

Kati Eklöf är själv hemma från Valkeakoski utanför Tammerfors, Hon har studerat ekonomi i Tyskland och efter det bott både i London och i Sverige. Till Vasa flyttar Kati Eklöf i januari vilket hon ser fram emot.

- Mina barn börjar studera och flyttar hemifrån och min man och jag älskar kusten och att bo i en småstad, så vi flyttar, säger Kati Eklöf.

Eftersom Kati Eklöf bott sammanlagt 30 år utomlands berättar hon att hon trivs bra i Finland numera. Då hon själv turistar väljer hon att segla.

- Jag är seglare och jag älskar kusten så då vi har semester på sommaren så seglar vi, säger Kati Eklöf.