Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

"Halvt mänskligt misstag"

Från 2013
Uppdaterad 12.12.2014 16:38.
Programmet är inte längre tillgängligt
Yle Nyheter TV-nytt: Viking Lines vd Mikael Backman förklarar vad som hände med M/S Amorella - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Det var ett halvt mänskligt misstag som ledde till att Viking Amorella fick bottenkänning vid Långnäs på lördagen. Till hälften berodde grundstötningen på ett systemfel, säger Viking Lines vd Mikael Backman.

- Vi arbetade på några system i maskinrummet och vid byte från ett system till ett annat startade inte det andra systemet och det gjorde att fartyget fick en blackout, med den påföljden att vi under blackouten drev i två knops fart på grund vid Långnäs.

Fanns det ett aggregat som skulle ha slagit in?

- Det borde ha slagit in och ett visst fel i arbetet gjordes och aggregatet kom igång och det ledde till det här och systemet kom igång, det här är sådant som inte får hända. Vi kommer förstås att se över de här rutinerna. Det hade ingenting att göra med fartygets ålder eller systemen utan det här är halvt mänskligt, halvt system som man kan fixa till.

Hur ofta sker sådan här elfel på era båtar?

- Det är svårt att säga elfel kan vara stora och små, blackouts är väldigt sällsynta och får inte hända.

Amorella har varit i bruk relativt länge, sedan 1987, har åldern att göra med det här felet som uppstod?

- Nej det har det inte. Tyvärr kan sådana här fel uppstå till och med på ett helt nytt fartyg.

När sågs Amorella senast över?

Olika system ses över med olika tidsintervaller, det finns datasystem som följer upp när allt ses över som kollas av myndigheter och flaggstater. När det här systemet sågs över kan jag inte exakt säga.

Hur ofta kollar ni era fartyg?

Den stora kontrollen sker med två och ett halvt års mellanrum ska fartyget upp i dock och då ser man över allting. Då är det de stora sakerna, botten och propellrar axlar och roder. Andra system kan vara så ofta som varje dag, varje vecka, varje månad.

Vad kommer att hända med Amorella nu?

- Efter att passagerarna har gått över till Grace så seglar vi mot Raumo och där är vi ett par dagar i dock för att se över bottnet, täta till den här sprickan i bulben och så är vi tillbak i trafik hoppningsvis på onsdag, senast torsdag.

Amorella kommer att tas i bruk igen?

- Absolut.

Vad kommer att hända med de passagerare som har varit på båten, kommer de att få någon kompensation?

Nå tanken just nu är att alla som har varit med på den här resan får en ny resa kompenserad.

Och de som inte fick följa med överhuvudtaget?

- De får sina pengar tillbaka.

Nina Eriksén
Ålands radio och tv

Diskussion om artikeln