Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Lys upp Svenskfinland!

Från 2013
Uppdaterad 18.12.2013 17:09.
Julbelysning
Bildtext Hjulljus
Bild: Yle/Seppo Sarkkinen

Vi lever mitt i den absolut mörkaste tiden på året och avsaknaden av snö på många håll i landet gör ju inte saken bättre. Det är helt enkelt mörkt som i en säck en stor del av dygnet. Därför vill Svenska Yle nu lysa upp Svenskfinland!

D-vitamin och dagsljuslampor i alla ära, men det finns ett sätt att pigga upp såväl sig själv som sin omgivning på och så här i juletider är det helt accepterat med multikolorerade och blinkande ljusslingor över hela terrassen eller balkongräcket.

Det är endast fantasin som sätter gränser för vad man kan åstadkomma och ute i bygderna finns det bevis på att talang för det här med ljusdesign existerar i Svenskfinland! Nu vill Svenska Yle sprida ljuset till så många som möjligt och efterlyser därför bilder på alla era ljusuppsättningar och –installationer.

Skicka bilderna till justnu@yle.fi eller lägg upp dem på Instagram eller Twitter och använd hashtaggen #lysupp13. För att vi ska kunna avgöra vilken del av Svenskfinland som lyser klarast behövs platsinformation med bilden, så skriv i vilken stad och stadsdelen julljusen finns.

Bilderna publiceras efterhand på svenska.yle.fi och på så sätt kan ni dels jämföra, dels inspireras av varandras ljuskonstverk. God ljus jul!