Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

”En dröm som blivit sann”

Från 2013
Uppdaterad 19.12.2013 11:17.
Bildtext För Petra Salmi har det alltid varit en dröm att öppna en egen salong.
Bild: Yle/Johanna Ventus

En ny frisörsalong har öppnat i Pargas. Här blir kunderna inte vara fina i håret utan får också chansen att köpa lokalproducerade hantverk medan de klipper sig.

Efter att ha hyrt en stol i flera år beslöt frisören Petra Salmi att öppna en egen frisörsalong i Pargas. Men en helt vanlig salong blev det inte utan Salmi satsar på ett nytt koncept. Vid salongen Cuts ’n’ Loxx på Köpmansgatan i Pargas blir kunderna inte bara fina i håret. De har också möjlighet att köpa lokalproducerade hantverk och i framtiden är det tänkt att de också ska de få njuta av fotoutställningar.

Salmi som studerat till frisör i Helsingfors tog emot sina första kunder i december och säger att det är en dröm som gått i uppfyllelse att öppna en egen salong.

- Det känns spännande. Det har alltid varit en dröm att förverkliga en egen salong. Jag har massor av idéer, nu är det bara att uppfylla dem alla, säger Salmi.

En av de idéerna är att förutom att klippa hår satsa på lokalproducerade hantverk och produkter. Just nu ställer Stina Liman ut sina smycken vid salongen.

- Jag tycker det är en fantastisk idé. På det här sättet får man en helhetsbehandling, man blir fin i håret och så kan man köpa ett par örhängen som passar till den nya frisyren, säger Liman.