Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Festivalminnen från sommaren 2013

Från 2013
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Bildtext Det regnade konfetti över publiken på Weekend Festival.
Bild: YLE / My Tengström

Sommar betyder långa nätter och så många festivalbesök som möjligt. Sommaren 2013 var inget undantag. Vi gick vi på en hel del härliga festivaler.

Längtar du, som vi, tillbaka till bekymmerslösa varma festivaldagar? Kolla då igenom våra bilder och artiklar från Provinssirock, Rock the beach, Ruisrock, Rock off, Flow Festival och Weekend festival. Hoppas vintern går snabbt nu, för vi vill gå på festival igen.

Damon Albarn hyllade PMMP som spelade före dem. Det gick hem hos publiken.
Bild: YLE / Ann-Catrin Granroth

Provinssirock

En regnig och kall helg i juni åkte vi till Provinssirock i Seinäjoki. Här har vi samlat ihop allt skoj från festivalen. Vi såg Damon Albarn klättra ut bland publiken, vi fick en spontanintervju med Danzig och vi frågade festivalbesökarna hur de smugglar in sin sprit. Det som gjorde oss lite besvikna var publikmängden. Hoppas folk hittar tillbaka till Provinssi den kommande sommaren.

Vi fick såklart också pratstunder med en hel del artister och band. Bland annat Glasvegas, som gillar att dansa nakendans.

Rock the beach

Rock The Beach i Helsingfors fick en klibbig start. Vi sökte febrilt efter Jared Leto, men det gick inget vidare. Det närmsta vi kom var hans fotspår i sanden (kanske).

Som plåster på såren fick vi i alla fall ett ordentligt snack med Satan (Takes A Holiday) och en hel massa härliga bilder från dag ett, dag två och dag tre.

Bildtext Kändisbongning på Ruisrock
Bild: X3M

Ruisrock

Finlands äldsta festival brukar vara varm och härlig, så även detta år. På Ruisrock sprang vi omkring på kändisjakt. Vem som bongade flest kändisar, och därmed vann tävlingen, kan ni läsa om här.

Vi träffade också Håkan Hellström, och döpte honom till Håkki. Han gillade det. En annan man vi såg fram emot att träffa var den gamla Metallica-killen Jason Newsted. Här kan du läsa allt om vårt möte.

Sen passade vi såklart på att fota alla härliga spelningar från dag ett, dag två, dag tre och lite till.

Rockoff Festival

I slutet av juli åkte vi till Åland för att festa loss på Rockoff. Festivalen fick en blåsig start, men som tur var så fick vi oss en pratstund med Petter, som fortfarande är nervös innan han går upp på scen.

Vi träffade också Hoffmaestro som var riktigt pinsamma och innan vi åkte tillbaka hem undersökte vi vilka fördomar folk kan ha angående ålänningar. Väldigt snälla sådana, visade det sig.

Flow Festival

Här har vi samlat det bästa från Flow - Finlands poppigaste stadsfestival. Vi såg Kraftwerk, Alicia Keys och många fler.

För att värma upp inför Kraftwerk bad vi också besökarna ge oss sin bästa robotdans. Vi hittade några riktigt fina moves kan vi säga. Vi träffade också duon U.S Girls som dissade Kanye West och kallade Madonna för psykopat. Vi blev lite kära.

Bildtext Armin Van Buuren har sina moves i skick.
Bild: YLE / My Tengström

Weekend Festival

Sommarens sista festival blev Weekend Festival i Helsingfors. Där spelade storheter som David Guetta, Sebastian Ingrosso och Calvin Harris. Här kan du se alla bilder och känna av stämningen.

Vi bad också besökarna visa oss sina bästa danssteg. Det var slutligen en kille från Jakobstad som lyckades frånga redaktörens hjärta.