Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Årets best ever!

Från 2014
Uppdaterad 01.01.2014 12:03.
Bildtext Kanye Motherfucking West är en storfavorit.
Bild: Yle

Vad har året 2013 fört med sig? I nio krönikor listar webbredaktionens årets favoriter.

När vi nu listat favoriter i olika kategorier måste vi också ta i bekatande vad som varit helt superbäst för i år av alla nöjesfenomen. Läs, klicka på länkar och njut. Gott nytt år!

Lintsi: Buzzfeed och Imgur

I början av året tror jag Gud utropade: Internetfolk förena eder! Och de gjorde de. Absolut ingenting har underhållt mig så mycket som sajterna Buzzfeed och Imgur i år. De samlar vansinne och visdom från nätets alla hörn. Har du ännu inte bekantat dig med någondera (är det ens möjligt?) har du två guldgruvor att utforska. Grattis!

Buzzfeed
Den mer professionella sajten Buzzfeed har matat mig med random listor på de mest underhållande bilderna och giffarna, men också levererat tänkvärda och hjärtknipande listor. Se exempel nedan.

Hur media kommer att rapportera under apokalypsen (den kanske mest satsade Buzzfeeden jag har sett!)
De konstigaste hundögonblicken 2013 (2013 var hundarnas comeback)
Tänkvärda sanningar (klichévarning)

Imgur
På Imgur kan du bläddra igenom bidrag från tokstollar världen över. Det är sällan man blir besviken efter en session. Kika själv!

Coola bilder på övergivna ställen världen över.
Lustiga och nyskapande idiom av förstaklassare.
Kanske den bästa giffen någonsin.

Petter: Kanye Motherfucking West

I just talked to Jesus / He said, "What up, Yeezus?" / I said, "Shit I'm chilling / Trying to stack these millions"

Livet som Kanye West-fan kan vara ensamt ibland. Man får utstå en hel del spott och spe på Facebook. Men jag tänker så här: Jesus blev korsfäst av sitt eget folk. Varför inte Kanye West?

2013 var året då musikjournalister med hornbågade glasögon slutade lyssna okända indieband från Brooklyn och tog emot mainstreamen med öppna armar. Varför?

Kanye West kunde ha gjort en kommersiell skiva som hans kioskvältare College Dropout eller My Beautiful Dark Twisted Fantasy men han gjorde det inte. 2013 var det artisterna som redan uppnått allt som överraskade oss. Medan Jay Z gick på gammal rutin släppte Kanye en experimentell skiva utan någon som helst promotion. Han gav oss den odödliga textraden "hurry up with my damn croissants" och provocerade gång på gång hela världen med sitt jättelika ego.

Att höra Kaney West rappa är som att höra Nero spela harpa. Eller som Kanye själv säger här:

- My name is Kanye West, but actually I'm one of the few people whos middle name is "motherfucking".

Catzo: Miley Cyrus, förstås

Första gången jag nämnde Miley Cyrus på sociala medier fick jag en shitstorm på mig. HERREGUD CATZO, det är ju MILEY CYRUS du KAN ju inte tycka om henne och ännu mindre vilja ha hennes frisyr! Efter ett tag kom Wrecking Ball och folk började ändra åsikt. Visst var hon ju ändå lite fantastisk, vår Miley.

Det jag tycker är det finaste är hur hon verkligen bokstavligen sliter ner sin gamla barnstjärnefasad och ger oss alla fingret. Dude, jag slickar på en slägga om jag vill, liksom.

Att Miley är het kan man inte heller förneka. Personligen tycker jag det är vackert (och ganska upphetsande) att se henne vara tillfreds med sig själv där hon sitter naken på en boll. Ett stort fett finger åt Miley, med all kärlek.

Och här började det hela, twerking i en enhörningsoutfit.

Anka: Kaningiffar

Jag älskar kaniner, och under 2013 har jag även upptäckt att kaniner gör mig gladare. Känner jag mig ledsen eller trött är det bara att söka efter närmsta kaningiff eller gå in på Dailybunny och känna hur smärtan flyger iväg. Här kan jag se kaniner som har teparty, kaniner i fåtöljer, kaniner i salladsskålar, kaniner som äter böcker och så vidare. Hjälper inte bilder tar jag mig in på Youtube. Okej, man ska inte bada kaninder, men detta är absolut årets favorit. Aaaah. Sinnesro.


Alla årskrönikor
Årets bästa musikvideo
Årets bästa film
Årets bästa comeback
Årets mest intressanta skandal
Årets finlandssvenska kreatör
Årets mest sevärda tv-serie
Årets album
Årets bästa spelning
Årets best ever!