Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Julpost stals i Närpes

Från 2013
Postlådor i Fiskars
Bildtext Arkivbild
Bild: YLE/ Helena Rosenblad

Julpost har stulits från ett stort område i Närpes, troligen under torsdagen och fredagen. På lördag kväll hittades en hög med öppnade kuvert och paket i ett dike och Britt-Marie Svens som jobbar på posten i Närpes tog hand om närmare hundra öppnade brev och paket.

- Här har jag kort och omslagspapper som jag inte vet vilket kuvert de hör ihop med, säger Svens.

Svenns berättar att en röd obekant bil har setts i området och hon misstänker att någon har länsat postlådorna i jakt på värdefulla försändelser. Det som inte har intresserat tjuvarna har slängts.

- Vi har hittat en hög i diket vid Råholmsvägen, men det kan ju finnas många fler högar, säger Svenns.

Polisen har fått in en anmälan om den stula posten.

Hemma hos Svenns finns nu den blöta posten på tork och på måndag tar Svenns med sig posten till postkontoret för att den som misstänker att något har försvunnit ur postlådan ska kunna komma till posten och hämta den.

Åtminstone längs Råskogsvägen, Gamla Strandvägen och Vargholmsvägen i Kalax, Vasavägen i Norra Näsby, Vettmossvägen i Finby och Vesterviksvägen i Claresund har postlådor troligen blivit länsade.

- Jag uppmanar alla som väntar på någon viktigare eller värdefullare post att höra av sig till avsändaren för att höra om posten har skickats och om den kan skickas igen.

Svens finns på posten på Tegelbruksvägen 3a i Närpes på måndag mellan klockan 6:30 och 14:00.