Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Åbo Akademis reklamfilm blev årets klickmonster

Från 2013
Bildtext Artikeln om Åbo Akademis reklamfilm lockade flest läsare på Yle Åbolands webb under 2013.
Bild: Åbo Akademi

Den klart mest lästa artikeln på Yle Åbolands webb under 2013 var "Se Åbo Akademis nya reklamfilm". Bland de mest lästa finns också nyheten om att "Kimitoöns ledande läkare vill avgå" och att "Missnöjda fastighetsförmedlare byter läger i Kimitoön".

"Herregud, mängden gnäll i kommentarsfältet var ju värre än väntat. Är det helt omöjligt/förbjudet att ha ett sinne för ironi samt humor i dagens samhälle? Jag samt ett flertal av mina kamrater, bör nämnas att cirka hälften av dom är kvinnor, gillade verkligen denna reklamsnutt. Hur kommer det sig att det är så svårt att slappna av och inte ta allting på så hemskt stort allvar nuförtiden?" - Artikeln om Åbo Akademis nya reklamfilm skapade en rejäl debatt.

Den 7 november lanserade Åbo Akademi en ny reklamfilm och i samband med det körde ÅA också igång en ny kampanj med en ny slogan. Vår artikel om reklamfilmen "Allting faller på sin plats", som är skapad av studenterna Simon Karlsson, Laura Kallio, Timo Broman och Niklas Mattsson, blev också alltså den klart mest lästa artikeln på Yle Åbolands webb under 2013.

I skrivande stund har artikeln "Se Åbo Akademis nya reklamfilm" närmare 11000 sidvisningar, vilket är nästan dubbelt så många som tvåan på listan, det vill säga artikeln om att Kimitoöns ledande läkare Ilkka Pyrrö ville avgå från sin tjänst.

En högst bidragande anledning till att artikeln om Åbo Akademis reklamfilm blev en "klicksuccé" var att den lyckades skapa en rejäl debatt, då den totalt samlade på sig inte mindre än 90 kommentarer. Vidare delades artikeln 825 gånger på Facebook samt 21 gånger på Twitter.

Kimitoön och Pargas lockar våra läsare

Noterbart är också att nyhetshändelser från och om Kimitoön verkligen har engagerat våra läsare, då tvåan till sexan på listan rör sig om händelser kopplade till just Kimitoön. Dessutom är åttan på listan en uppföljning på artikeln om att Kimitoöns ledande läkare ville avgå.

Även Pargas-nyheter har väckt läsarnas uppmärksamhet, eftersom sjuan och tian på listan är händelser i och om Pargas stad.

Tio mest lästa 2013

  1. Se Åbo Akademis nya reklamfilm
  2. Kimitoöns ledande läkare vill avgå
  3. Missnöjda fastighetsförmedlare byter läger i Kimitoön
  4. Nu går flyttlasset från Dalsbruk till Kimito
  5. Föräldrar och polis oroar sig för knark på Kimitoön
  6. Olagligt skrotupplag tvångsstädas på Kimitoön
  7. Pargas planerar drastiska sparåtgärder
  8. Facket: Så här skulle det inte gå!
  9. 80 kan få gå från Åbo Akademi
  10. Tom i Pargas är Årets pappa