Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

”Kvinna under buss” lockade flest läsare 2013

Från 2013
Uppdaterad 01.01.2014 14:15.
Bild: Yle

Olyckor, skurkar, skolstängningar och luciakandidater lockade flest läsare till Yle Östnylands webbsida under år 2013.

vägskurk försöker stoppa bilister
Bildtext "Vägskurk" i Gammelby.
Bild: YLE/Stefan Härus

Den överlägset mest lästa artikeln ifjol handlade om en kvinna som blev under en buss på Borgå torg i november. Vår reporter råkade på plats precis efter att olyckan skedde och kunde berätta hur räddningspersonalen gick till väga för att rädda kvinnan. Några dagar efter olyckan kunde vi berätta att kvinnan fick allvarliga skador i benen och dessutom bröt armen. Busschauffören misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och grovt vållande av kroppsskada.

Den andra mest lästa artikeln handlade om "vägskurkar" som setts vid nerfarten till motorvägen i Gammelby i Lovisa av vår reporter. Utländska bilister försökte stoppa medtrafikanter och lura till sig pengar eller andra värdeföremål. Det här hände i april och Borgåpolisen förutspådde att det skulle hända på flera håll längs med vägarna under våren.

Skum paketbil och hotade skolor

En artikel om en skum paketbil som rör sig i Sibbo lockade tredje mest läsare. Paketbilens chaufför försökte i november locka in skolbarn i bilen i södra Sibbo. Det hade också för några år sedan varit ett likadant fall med en röd paketbil i Sibbo, och efter att nyheten publicerats gjordes flera anmälningar om en man i en likadan bil till polisen.

Kvinna rastar hund på gata
Bildtext Mörka moln över Sparvstigen.
Bild: Yle/Erica Vasama

Många läsare lockade också artikeln om att Gammelbacka skola och Saxby skola stängs. Yle Östnylands reporter var på plats i Borgå stadshus då stadsfullmäktige behandlade ärendet och livebloggade om vem som sade vad. I artikeln publicerades också en lista på vilka fullmäktigen som röstade hur i frågan. I en annan artikel följde vi upp hur ledamöterna röstade och märkte att flera av politikerna i Svenska folkpartiet bröt mot sina vallöften då de röstade för att lägga ner skolorna i Saxby och Gammelbacka. Den artikeln landade på en tolfte plats över mest lästa.

Också pyromanen på Sparvstigen intresserade våra läsare och artikeln "Han var till och med gnistvakt!" som skrevs efter att mannen avslöjats var Yle Östnylands tionde mest lästa artikel ifjol.

Tio mest lästa på Yle Östnyland år 2013:

1. Kvinna under buss på Borgå torg
2. Vägskurkarna är tillbaka
3. Skum paketbil rör sig i Sibbo
4. Handgemänget vid Kotka svenska samskola polissak
5. Här är vårens studenter 2013
6. Gumball 3000 orsakade kaos i Kullo
7. Gammelbacka skola och Saxby skola stängs
8. Hotfullt textmeddelande sprids i Borgå
9. Här är Borgåbygdens luciakandidater!
10. "Han var till och med gnistvakt!"