Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Revy på var och varannan österbottnisk scen

Uppdaterad 02.01.2014 09:52.
Småböndersrevyn 2013
Bildtext Arkivfoto från Småbönders revy 2013.

Sju österbottniska ungdomsföreningar har slagit fast datum för revypremiär och därtill finns några som inte har slagit fast det rätta datumet än.

I Övermark har man inte spelat revy sedan 1998 men i år är det dags. Premiärdatumet är fastlaget till den femtonde mars men det är inte så säkert att premiären går av stapeln då.

- Det är bra att du påminner mig, det kan hända att vi flyttar premiären en dag fram eller en dag bak. Det krockar nämligen med ett annat evenemang i Närpes, säger ordförande Anders Järvinen vid Övermark uf.

I två, tre månader har en grupp suttit och skrivit sketcher. På lördag ordnar ungdomsföreningen en kick off för revyövningar.
- Någon röd tråd kan jag inte säga att vi har, eller ja - vi har en hel del skämt om hur det är att starta upp en revy.

I år deltar Övermark uf i Svenska Österbottens ungdomsförbunds projekt revysupporten. En annan föreningen som deltar i projektet revysupporten är Karperö uf.

Byggboom i Närpes och Hutelåpåå i Karleby

Karleby ungdomsförening är först ut på teaterscenen och har premiär för sin revy Hutelåpåå på lördag.
- Det är en traditionell revy med aktuella ämnen, säger ordförande Joel Salmela.

De började skriva sketcherna i början av hösten och har övat sedan i december.
- De två senaste har vi övat som mest och det har till och med kommit till någon ny sketch. Än är det lite kaos men det är så det ska vara några dagar innan premiär, säger Salmela.

Precis som tidigare sätter Närpes uf och Böle uf upp en revy tillsammans. I år går den under namnet Byggboomin. Premiären spelas den 11 januari på Böle uf. Regissörer är Guy Rosenholm och Mats Wikman.

Bland de andra österbottniska revyerna har både Terjärv uf och Pörtom uf premiär 11 januari och Purmo uf har premiär 14 februari. Vörå uf premiärspelar 15 februari och så gör också Byarevyn i Oravais. I mars, närmare bestämt den 23 har Småbönders uf premiär för sin revy.

Brahegården har preliminärt meddelat att de spelar revy i vår.