Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ketchupeffekt för Jokinen

Från 2014
Jussi Jokinen
Bildtext Jussi Jokinen på hugget igen.
Bild: AFP / Lehtikuva

Jussi Jokinen bröt sin 14 matcher långa mållösa svit då han gjorde två mål för Pittsburgh i 5-2-segern över New York Rangers.

Jokinen utsågs till matchens nästbästa spelare då Penguins tog sin elfte hemmaseger i rad. Pittsburgh har senast förlorat på hemmaplan den 13 november.

Jokinen gjorde 2-0 i slutet av första perioden och i början av mittenperioden stod han för 3-0-målet. Jokinen har stått för elva fullträffar den här säsongen.
- Jag spelade en längre tid utan att göra mål och som anfallsspelare vill man förstås hitta rätt. Men man kan inte göra mål i varje match. Då man är inne i en period av måltorka så gäller det att göra små sakerna rätta, säger Jokinen.

Olli Määttä, som hade vilat senaste match, var tillbaka i Pittsburghs försvar. Av Penguins storstjärnor stod Chris Kunitz för 2+1 och Sidney Crosby för 1+2.

Raanta tillbaka framför stolparna

Antti Raanta, som utsågs till månadens rookie i NHL, var en av Chicagos segerarkitekter i matchen mot New Jersey Devils. Raanta räddade 24 skott då Chicago vann med 5-3.

Blackhawks offensiva vapen var Patrick Sharp som stod för tre mål. Sharp gjorde därmed sitt andra hattrick inom loppet av en vecka. Hans saldo för säsongen är 25 mål - endast Alexander Ovetjkin har gjort fler mål den här säsongen. Ovetjkin är överlägsen etta i skytteligan med 31 fullträffar.

NHL, slutresultat
New Jersey - Chicago 3-5
CHI: Raanta 24/27

Pittsburgh - NY Rangers 5-2
PIT: J.Jokinen 2+0

Calgary - Tampa Bay 0-2
CGY: Rämö 27/29

Anaheim - Edmonton 5-2
ANA: S.Koivu 0+1