Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Inget stöd för att avsätta stadsdirektören i Karleby

Från 2014
Uppdaterad 08.01.2014 13:20.
Karlebys stadsdirektör Antti Isotalus presenterar budgetförslaget för 2012
Bildtext Stadsdirektör Antti Isotalus
Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist

Avsättandet av stadsdirektören i Karleby, Antti Isotalus, får inte stöd. Ingen fullmäktigegrupp i Karleby är med på att avskeda eller omplacera direktören.

Stadsfullmäktiges ordförande Stefan Anderson sammankallade ordförandena i samtliga fullmäktigegrupper för diskussion om stadsdirektörens framtid. Enligt honom är ingen grupp villig att ändra på stadsdirektörens position.

Missnöje bland samlingspartisterna

Tidigare har Samlingspartiets fullmäktigegrupp uttryckt missnöje med stadsdirektör Antti Isotalus. Två år i rad har Samlingspartiet riktat kritik mot stadsdirektören och enligt partiet har staden hamnat i en ledningskris på grund av stadsdirektören.

Om det inte blir någon förändring i sättet att leda staden har Samlingspartiets fullmäktigegrupp sagt sig vara beredd att hota Isotalus med avsked, alternativt omplacera stadsdirektören.

Stadsdirektören har inte upplevt missnöje

Stadsdirektör Antti Isotalus vill inte kännas vid kritiken och säger att han inte upplevt något större missnöje med hans sätt att leda staden.

Isotalus tror att missnöjet bottnar i det ekonomiskt besvärliga läget som orsakats av att staden tappat statsandelar. Problemen upplever han inte som personliga utan det handlar om ekonomiska bekymmer som alla kommuner har i dagsläget.

Det krävs tvåtredjedels majoritet i fullmäktige för att avskeda stadsdirektören. Samlingspartiet har sju av 51 platser i stadsfullmäktige.

Läs mer