Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Svenska föräldrar rasar över Angry Birds-lekplats

Från 2014
Uppdaterad 09.01.2014 09:14.
Bildtext Angry Birds- lekplatser finns också i Finland.
Bild: Maja Ottelin/YLE

En ny Angry Birds-lekplats väcker ilska bland föräldrar i Uddevalla i Sverige, skriver tidningen Bohusläningen. De arga föräldrarna anser att mönstren med olika Angry Birds figurer som finns över hela den allmänna lekplatsen fungerar som reklam för det finländska spelbolaget.

– Hur tänkte tjänstemännen i kommunhuset när de köpte in leksaker där ett välkänt varumärke får chans att exponera sin produkt mitt bland barnen? Har de tänkt över huvud taget, undrar 26-årige Hannes Brage.

– Hade Mc Donalds kunnat ställa dit clownen Ronald Mc Donald som reklampelare, undrar han.

De arga fåglarna har målats på en del av lekredskapen samt på bänkarna och soptunnorna som finns i parken. Uddevalla kommun betalade kring 5 700 euro för leksakerna. Enligt Agnetha Johansson på tekniska kontorets parkavdelning valdes temat endast för att underhålla barnen.

– Det finns inte minsta tanke om något annat. Och det handlar inte om någon sponsring eller att de här leksakerna skulle vara billigare eller dyrare än andra, säger hon till Bohusläningen.

En del av Uddevallas kommunalpolitiker är ändå inne på samma linje som de arga föräldrarna, uppger svenska medier. De anser att fågelmönstret på leksakerna är frågan om produktplacering som borde förbjudas.

Diskussion om artikeln