Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Innebandylegenden återvänder till landslaget

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Mika Kohonen, VM 2012
Bildtext MIka Kohonen återvänder till landslaget.
Bild: Salvatore di Nolfi / EPA / All Over Press

Mika Kohonen som efter VM år 2012 avslutade sin landslagskarriär är med i truppen som spelar VM-kval i Polen.

Kohonen som valts till världens bästa innebandyspelare hela fem gånger säger ändå att han inte egentligen har slutat i landslaget.

- I mina egna tankar har jag inte avslutat min landslagskarriär. Jag har alltid tänkt att det är det finska landslagets lagledning som bestämmer om jag är med eller inte. För två år sedan var kroppen i så dåligt skick att jag inte kunde tänka på en fortsättning. Enligt läkaren hade jag för fyra år sedan en framtid på ett eller två år som spelare, säger Kohonen.

Mika Kohonen är inte ännu i hundraprocentigt skick efter knäoperatioen senaste vår. I den svenska Superligan där han representerar Storvreta IBK har han på tio matcher ändå stått för poängen 4+9.

- Rehabiliteringen har gått bättre än vad någon kunde förvänta sig. Smärtan är lindrigare än vad den varit på många år, fortsätter Kohonen.

En annan återvändare är Rickie Hyvärinen som inte spelat i landslaget de senaste åren på grund av tidsbrist.

- Nu har jag mycket mer tid. Jag har dessutom blivit kvitt en envis ljumskskada och således kan jag träna för fullt, säger Hyvärinen.

Landslagets mål är att bli världsmästare.

- Sverige har byggt upp sitt lag sedan 2010 och de har ett väldigt starkt lag. Trots det är vårt mål utan tvekan VM-guld, fortsätter Hyvärinen. Det vore fint att besegra Sverige på deras hemmaplan.

Finlands innebandylandslag kvalar till VM i en kvalturnering i Polen mellan den 29.1. och 2.2. VM-slutturneringen spelas i Göteborg i December 2014.