Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ruttet eller inte?

Från 2014
Uppdaterad 13.01.2014 16:59.
Egon Blomqvist och Lena Selen måndagssnackade 13.1.2014.
Bild: Yle/ Bubi Asplund

Det är ruttet om den nya tjänsten som projektchef är skräddarsydd för den tidigare energidirektören Roald von Schoultz som sade upp sig från Ekenäs Energi, men som fick sparken från sitt nya jobb vid Imatran Seudun Sähkö, tyckte Egon Blomqvist från Karis som var måndagssnackare tillsammans med Lena Selén från Degerby.

Lena Selén skrev Ekenäs Energis historik för några år sedan och hon tycker att det är konstigt att det i medier nämnts så lite positivt om Ekenäs Energi där von Schoultz arbetade tidigare.

- Bolaget har gjort så mycket bra och varit föregångare på så många områden, bland annat har de täckt väl in sina nät så att de är skyddade, tar Lena som ett exempel. Men det kan ju också hända att vi läsare hoppar över det positiva och bara läser det negativa...

Programmet är inte längre tillgängligt
Yle Västnyland: Måndagssnack 13.01.14 Del 1 - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Egon Blomqvist är fundersam då det gäller den nya, plötsligt inrättade, projektchefstjänsten inom staden Raseborg.

- Vi vet ju inte alla bakgrundsfakta, men om det är en skräddarsydd tjänst för att få von Schoultz tillbaka så är det ruttet. Men om det är en tjänst som behövs så är det ju klart att han får söka den.

Styrelsen beslöt i mitten av december om den nya befattningen som projektchef. Den nya chefen ska jobba med fastighetsfrågor och övriga projekt och lyda direkt under stadsdirektören. Någon beredning för stadsstyrelsen om den nya chefsanställningen fanns ännu på fredagen (10.1.2014) inte.

Programmet är inte längre tillgängligt
Yle Västnyland: Måndagssnack 13.01.14 Del 2 - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

- Men varför vet inte stadsstyrelsen om det? Mats Lagerstam visste ju inget enligt hans insändare i Västra Nyland. Jag tror i alla fall att det inte är partipolitik med i det här, säger Selén.

- Vi stöter gång på gång på det här med att informationen fungerar. Men inte kan väl bara stadsdirektören knäppa med fingrarna? Alla står med förvåningens finger i häpnadens mun, svarar Blomqvist.

Måndagssnackarna diskuterade ocskå Y-tågens framtid eftersom det finns ett hot om att de ska dras in från Karis och Ingå och ha Sjundeå som ändhållplats. Blomqvist och Selén vände och vred på det här med tjugondag Knut och resemässan som hålls denna vecka i mässhallen i Helsingfors.

Effektivera!

Diskussion om artikeln