Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Svårare att fynda på loppis

Från 2014
Röda korsets loppmarknad i Vasa
Bild: YLE/Ulrika Stagnäs-Lund

I takt med att det blir allt populärare att gå på loppis så går priserna på begagnade saker upp och att hitta riktigt billiga prisvärda saker på loppis kan vara rätt svårt i dag.

Hanna Enlund som har rotat runt i loppishyllor ända sedan hon gick i högstadiet håller med om att det blir allt svårare att göra de där riktiga fynden eftersom många vill ha på tok för mycket pengar för sina saker, saker som många gånger är rena skräpet menar hon. När vi kikar lite i hyllorna så hittar hon genast ett exempel, det är en pyjamas för barn som är noppig och med bucklig dragkedja som man ändå vill ha 7 euro för. Så fort det rör sig om barnkläder av ett visst märke som typ lingon&blåbär, polarn&pyret eller som den här pyjamasen i fråga Bamse, så går priset upp trots attt kläderna kan vara väldigt slitna.

Förutomn barnkläder så har gamla saker har gått upp mycket i pris de senaste åren. Gamla möbler kostar bra mycket mera nu är för några år sedan när man kunde få en fin teakbyrå för 10 euro, det får man nog inte i dag och så fort det står Arabia på en skål så tror man att den är värd jättemycket och man lägger ett högt pris säger Hanna.

Fortfarande kan man ändå fynda på loppis, alla säljer inte sina saker dyrt utan många vill helt enkelt bli av med sina grejer och sätter ett så lågt pris att dom säkert ska gå åt. Men det gäller att vara snabb, att gå på loppis är så populärt numera att de riktiga fynden snabbt går åt sig!

Mer om ämnet på Yle Arenan