Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Grand öppnar den österbottniska musiken

Från 2014
Malin Kojola och Erik Sjöholm sjunger i Grand

Soulinfluenserna är tydliga men i övrigt är det åtta personers åsikter och idéer som formar musiken i nya bandet Grand.
- Det är också därför det har tagit så länge att finna rätt , säger Erik Sjöholm som är sångare, gitarrist och huvudsaklig låtskrivare.

Det är hans idé och vision från början och både han och medmusikanterna har den gemensamma nämnaren Musikhuset i Jakobstad.

- Musiken har inte alltid blivit precis som Erik tänkt den när alla åtta har varit med och skapat. Det har hänt att nån låt har tagit en hel ny riktning, säger Niclas Eriksson som spelar trummor på en del av de inspelade låtarna, men live kommer att spela gitarr, trumpet och percussion.

Övriga i bandet är Malin Kojola på sång, Toni Nordlund på trummor, Henrik Sundström på bas, Mathias Björkholm på keyboards, samt blåsarna Anders Sjölind och Robin Käldström.

Drömbandet

- Det här är det band jag drömt om ända sen jag var liten, säger Erik Sjöholm. Då ville jag var med i nånting stort, precis som förebilderna.

Han satte ihop bandet 2012 och de fyra låtar som finns färdiga är inspelade under ungefär ett års tid.
Tanken är att släppa nya låtar via digitala kanaler och ge ut en fysisk skiva då det känns som att det finns låtar till en helhet.

13.01.14 Österbottnisk musik - Grand

Programmet är inte längre tillgängligt

- Framöver kommer Grand säkert att uppträda i olika skepnader, som femmannaband och kanske som duo, säger Erik Sjöholm.

På fredag och lördag är det dags för Grand Opening, första mötet med publiken. Det blir på After Eight i Jakobstad den 17:e och Ritz i Vasa den 18:e. Det är fritt inträde till konserterna.

- Vi vill möta vår publik och inspirera människor. Det är drivkraften bakom Grand.