Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Dansa till veckans nya låtar

Från 2014
Uppdaterad 15.01.2014 10:53.
Bildtext Stromae är lite stiff i sin nya video.
Bild: Skärmdump från video

Sätt på dansdräkten och putsa skorna. Den här veckan tar vi in massor med dansmusik, samt två talangfulla unga tjejer på spellistan.

Martin Garrix & Jay Hardway / Wizard

Vi har länge spelat nederländska Martin Garrix stora hit Animals, men nu är det dags för något nytt. Han kör vidare på samma spår, men med producenten och trummisen Jay Hardway den här gången. En lite mer... sorgsen (kan man säga så om dj-låtar?) låt den här gången, men visst hörs det vem som står bakom den.

Molly / Maybe I Love You

Maybe I Love You är The Voice Kids-vinnaren Mollys andra singel. Videon spelades in på Bali under fem härliga dagar. Molly själv säger att hon verkligen gillar låten eftersom den är lite mer allvarsam än den tidigare If I Ever Grow Up. Under våren ska hennes debutalbum komma ut, och ifall det håller samma klass som de tidigare låtarna räknar vi med succé.

Stromae / Papaoutai

Vi hör namnet Stromae och tänker genast på megahiten Alors on danse. Nu är han tillbaka på spellistan med låten Papaoutai, som faktiskt betyder "Pappa, var är du?". Stromae har sagt att låten handlar om hans pappa som dog i folkmordet i Rwanda. En djup låt alltså, och en riktigt bra sådan. Den har iallafall fått oss att rycka på dansfoten.

Snygg video har han gjort också. Det är Stromae själv som spelar den stela dockan.

Dvbbs & Borgeous / Tsunami

Den omåttligt populära Tsunami rullar in på spellistan. Till en början var det ingen som visste vem som gjort låten. Den spelades på festivaler och fester runt om i världen, men det var radiostationen BBC 1 som sedan avslöjade vem som stod bakom låten: den kanadensiske electroduon DVBBS och den amerikanska dj:n Borgeous.

Lorde / Team

När videon till Lordes låt Team släpptes fick hon sajten Vevo att krascha. Alla ville se den samtidigt. Videon utspelar sig i en något dystopisk framtid där man avgör dispyter med mopeddueller, och där Lorde är drottning. Mycket mörkt och snyggt. Idén till videon fick Lorde efter en dröm hon hade om en totalt annorlunda värld med hårda hierarkier och invigningsritualer.

Så här ser hela spellistan ut

Här kan du kolla in alla låtar som för tillfället finns på spellistan. Du ser också hur ofta vi spelar dem. Spellistan finns också på Spotify, men där saknas så klart låtar som inte publicerats på Spotify.