Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Vain Kuolemaa vrålar till

Från 2014
Uppdaterad 16.01.2014 10:29.
Bild: Skärmdump från Youtube

Vain elämää och Så mycket bättre i all ära, men i morgon är Vain Kuolemaa här. Se trailern!

Familjeprogrammen Vain elämää och Så mycket bättre har varit omåttligt populära i respektive länder. Nu kommer sex sångare från finska framgångsrika metallband att samlas varje fredag för att göra sin egen version av showen: Vain Kuolemaa.

Parodiprogrammet har premiär i morgon och under de sex kommande veckorna får vi njuta av vrålande toner från Tomi (Amorphis), Hyrde (Stamina), Keijo (Medeia, Rotten sound), Ilkka (Nicole), Jonne (Carnalation, Nicole) och Aminoff (Bob Malmström).

Varje avsnitt av Vain Kuolemaa kommer, precis som Vain elämää, att ha en huvudperson, som får två av sina låtar tolkade av någon av de övriga deltagarna. Dagens huvudperson bestämmer också avsnittets aktivitet och som du kanske redan kan gissa är samtliga väldigt förtjusta i alkohol ... och slagsmål.

Bildtext Kjell Simosas från borgarcore-bandet Bob Malmström
Bild: Skärmdump från Youtube

Vi snackade lite med Aminoff (vår egen Kjell Simosas) över morgonkaffet och han berättade att Vain Kuolemaa kommer att bjuda på grovt karikerade roller och flera intriger sångarna emellan.

- Min karaktär har blivit rik på Hyrdes pikavippi (snabblån, red.anm.). Jag gillar inte heller Ilkka, eftersom han är en österbottnisk juntti och Ilkka gillar inte Aminoff, eftersom han är hurri.

Alla deltagare har i princip både vänner och ovänner. Vem är vems? Avslöjandena börjar imorgon.

Vain Kuolemaa kommer att visas via Youtube och självklart ser vi till att du får ta del av programmen här på x3m.yle.fi varje fredag.