Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sverige och Kroatien går duell om gruppsegern

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Andreas Nilsson ligger i vid EM 2014.
Bildtext Andreas Nilsson och Sverige ställs mot Kroatien.
Bild: EPA/LiselotteSabroe/AllOverPress

Sverige har inlett EM i handboll med två raka segrar. Ikväll väntar den tuffaste utmaningen hittills, när Kroatien står för motståndet.

Sverige inledde turneringen med en 28-21 seger mot Montenegro och följde upp med att besegra Vitryssland med åtta bollar, 30-22.

Resultaten innebär att Sverige redan kvalificerat sig för spel i mellanserien, men eftersom poängen från det första gruppspelet hänger med i fortsättningen är matchen ytterst viktig.

- Men vi vet att vi likväl måste vinna två matcher när vi kommer till nästa runda, så det är väl ingen katastrof att bara ha med sig två poäng, säger Magnus Jernemyr i DN.

Seger mot Kroatien skulle innebära att Sverige tar med sig fyra poäng till mellanserien. För Sverige gäller det att se upp med Kroatiens kontringar.

– Det är väl deras starkaste del. De har otroligt snabba kanter och sen också Domagoj Duvnjak som är en fantastisk andravågsspelare. Så vi måste vara noggranna, som det heter, i anfallsspelet, säger förbundskaptenen Staffan Olsson till DN.se.

Kim Ekdahl Du Rietz har varit vassast av svenskarna så här långt med tolv mål. Andreas Nilsson har elva fullträffar och Fredrik Petersen tio.

Matcherna från EM går att se via det europeiska handbollsförbundets YouTube-kanal.

Kolla resultaten från EM.