Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Korv-Görans utvidgar till Karleby och Vasa

Från 2014
Uppdaterad 18.01.2014 20:17.
Skiss över Nordeafastigheten invid gågatan i Jakobstad
Bildtext Nordeafastigheten i Jakobstad ska få ny fason
Bild: Arkitektkontor Aitoaho & Viljanen

Jakobstadsföretaget Korv-Görans expanderar nu kraftigt och öppnar nya grillar i Karleby och Vasa i vår. I Jakobstad flyttar Korv-Görans mot slutet av året till andra sidan gågatan, till nedre våningen i Nordeas fastighet.

Efter att Korv-Görans öppnade i Ekenäs finns det intresse också på andra orter att få en Korv-Görans grill. I Jakobstad blir det en gemensam satsning med Subway och ytterligare två matföretag där man tillsvidare inte ger ut namnen.

De fyra företagen tar över det mesta av Nordeas nedre våning och får tillsammans 80 sittplatser. Arkaden mot gågatan byggs in och ger mera utrymme. I hörnet av Gågatan och Storgatan etablerar sig design- och klädföretaget Noolan.

Bygglovet och ritningarna godkändes i byggnadsnämnden i förra veckan. Fastigheten ägs av Heikki Seppälä i Vasa. I första skedet bygger man om andra våningen för Nordeas behov. Därefter vidtar ombyggnaden av nedre våningen till ett mattorg. Mot slutet av året blir det öppning, säger Korv-Görans vd Johan Lindberg.

Hugade franchiseföretagare har hört sig för också från andra orter efter öppningen i Ekenäs, säger grillchef Kim Sundqvist, men att göra Korv-Görans till en kedja får ta sin tid. Just nu är det investeringarna i Karleby, Vasa och Jakobstad som kräver det mesta av resurserna.

Läs också:

Från Korv-Helga till Korv-Görans (9.12.2013)