Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Politik + känslor = sant

Från 2014
Uppdaterad 20.01.2014 12:05.
Ilse Klockars och Kaj Lindholm
Bildtext Ilse Klockars och Kaj Lindholm sade sitt i måndagssnack 20 januari.
Bild: Yle/ Bubi Asplund

Politik och känslor hör ihop och känslor i politiken har alltid funnits. Det anser måndagssnackarna Kaj Lindholm och Ilse Klockars. Snacket den 20 januari tar också upp inbrott, visioner för Pojo affärscentrum och Sisus bristfälliga offert.

Programmet är inte längre tillgängligt
Programmet är inte längre tillgängligt

Snacket tog upp inbrott med anledning av de tre inbrott som skedde i Lövkulla i Karis förra veckan. Ilse Klockars har inte någon övervakningskamera i sitt hus, hon har istället garderat sig med en hund.

- Det är ganska tryggt att ha en hund. Det behövs bara lite rörelse ute så skäller den, berättar Klockars.

- Det är på tok om vi ska vara tvungna att behöva bevaka våra hus med kameror, anser Lindholm som vill ge en eloge åt alla personer som hjälpte till att fånga ligan som misstänks ligga bakom inbrotten.

Vad händer i Pojo affärscentrum?

Många anser att Pojo behandlas styvmoderligt i kommunen Raseborg. Byn har blivit tystare med åren men nu verkar det hända på den fronten. Någon har nämligen visat intresse för att köpa byns kärna, Pojo affärscentrum.

Måndagssnackarna har svårt att måla upp hurdan verksamhet det kunde vara men efter att ha funderat en stund dyker både förslag om något som har med golf att göra eller närmat.

- Men marknaden är hemskt liten, konstaterar Lindholm som tror det kan vara svårt att få en restaurang eller en butik att gå runt i Pojo kyrkby.

Även nyheten om att Sisu inte längre tävlar om att få Försvarsmaktens beställning på nya tunga lastbilar tas upp i måndagssnacket. Både Ilse Klockars och Kaj Lindholm tycker det låter otroligt att Sisu inte gett en fullständig offert.

- Ska man vara med i anbudstävlingar så är det oerhört känsliga saker, det ska absolut stämma eller så är loppet kört, säger Lindholm.

Känslor och politik

Också känslor och politik och speciellt hur mycket känslor det finns i beslutsfattande idag diskuterades. Orsaken är att stadsdirektören Mårten Johansson i Raseborg tycker att politiker allt mer gör beslut på känslomässiga grunder, ett såkallat spektakelsamhälle.

Måndagssnackarna konstaterar att det inte är något nytt att känslor och politik går hand i hand, det har alltid funnits känslor i beslutsfattandet.

Effektivera!

Diskussion om artikeln