Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blåvita medaljhopp osäkra inför Sotji

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Peetu Piiroinen, mars 2013
Bildtext Peetu Piiroinen.
Bild: Erlend Ås / EPA / All Over Press

De finländska snowboardåkarna Peetu Piiroinen och Roope Tonteri sprudlar för tillfället inte av självförtroende inför nalkande OS. Piiroinen är inte ens säker på om han alls vill delta.

Både Piiroinen och Tonteri har lidit av skador under vintern. Tonteris axel opererades medan Piiroinen skadade sin höft strax efter att han blivit OS-nominerad. Bägge killarna kan redan åka, men är ännu en rejäl bit från toppformen.

- Jag är ännu inte fullt återhämtad, det värker då jag åker så jag har hamnat vara försiktig. Men det är kul att jag i alla fall kan åka, sade Piiroinen till Yle Urheilu.

Piiroinen har räknats till ett av våra medaljhopp i slopestyle, men ifall han inte känner sig bra då tävlingarna närmar sig är det allt annat än säkert att han kommer att delta.

- Om jag inte kan åka för fullt vill jag inte åka till Sotji.

Just i slopestyle har Finland ändå inte brist på kvalitetsåkare och det är också Piiroinen medveten om.

- Skicka istället en kille som är i skick om inte jag kan åka på min egna nivå. Jag vill bli frisk så att jag kan fortsätta åka på våren, då är det som häftigast.

Tonteri aningen positivare

Roope Tonteri, den regerande världsmästaren i slopestyle och big air, är på soligare humör.

- Life is good! Det har kännats överraskande bra, det har varit kul att kunna åka igen och visst finns det ännu tid, säger han.

Tonteri låter läkarna och tränarna bestämma om han ska åka till Sotji eller inte, själv tar han inte stress över OS-deltagandet.

- Det är en tävling bland många, men visst är det ju stort. Själv har jag ännu inte kunnat öva på de mest krävande tricken, och ifall jag kommer med är det en seger i sig.