Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Motorcyklist smet undan polisen i Åbo

Från 2014
Polisbil.
Bild: Philip Stenkula

En motorcyklist vägrade stanna på polisens begäran och inledde en flykt som orsakade fara för flera människor. Delar av motorcyklistens flykt gick på lättrafikleder.

Polisen beslöt att närmare kontrollera en motorcyklist på Satakuntavägen i Åbo på tisdag vid middagstid. Motorcyklisten vägrade stanna och flydde in på Genvägen och vidare in på Rieskastigen och genom en park. Flykten fortsatte längs Rieskalähdevägen, över Satakuntavägen till Vakka-Suomivägen.

Flykten avbröts för en stund på Klinkergatan då motocyklisten körde omkull, men reste sig snabbt och fortsatte över skyddsvägar med riktning mot Reso. Motorcyklisten körde på lättrafikleder och flera människor utsattes för fara.

Motorcykeln hittades sedan övergiven på Härkämäkivägen i Oxbacka. Motorcyklisten, en man född 1979 från Reso, kunde senare gripas och misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Polisen uppmanar de som utsattes för fara under motorcyklistens flykt att höra av sig till Sydvästra Finlands polis, huvudkontoret i Åbo på 050 - 456 2225.