Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Regerande mästaren ute i Melbourne

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Victoria Azarenka, AÖ 2014
Bildtext Victoria Azarenka utslagen i kvartsfinal.
Bild: EPA / All Over Press

Favoritfallet fortsätter i Australiska öppna i tennis. I natt föll de två senaste årens mästare Victoria Azarenka ut i kvartsfinal efter en förlust med 1-2 i set mot Agnieszka Radwanska, som möter Dominika Cibulkova i semifinal.

Femteseedade Radwanska från Polen var i en klass för sig i första och tredje set, som hon tog hem med siffrorna 6-1 respektive 6-0. Däremellan ryckte Azarenka upp sig och vann andra set med 7-5, men det räckte inte avancemang.

Den andraseedade vitryskan gjorde alltför många enkla misstag och missar nu chansen att försvara sitt mästerskap i årets första Grand Slam-turnering. De tre högst rankade damerna är ute ur turneringen efter att Serena Williams och Maria Sjarapova redan tidigare slagits ut.

I semifinal möter Radwanska slovakiskan Dominika Cibulkova (seedad 20:e), som i sin kvartsfinal krossade Simona Halep. Cibulkova vann med klara siffror, 6-3 och 6-0, över den elfteseedade rumänskan.

I den andra semifinalen drabbar den fjärdeseedade kinesiskan Li Na och överraskningsnamnet Eugenie Bouchard från Kanada samman.

Läs också: Bulgar pressade Rafael Nadal