Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Sue Lemström om livets bergochdalbana

Från 2014
Uppdaterad 09.03.2015 10:15.
Bakom bilden
Bild: Yle

Sue Lemström framstår idag som en av vårt lands starkaste karaktärsskådespelare, men vägen har varit lång, uppförsbackarna många och nedförsbackarna likaså.

Hennes första teaterengagemang kom i samband med att musikalen Hair sattes upp på Svenska Teatern 1969. Sue var en av initiativtagarna och en eldsjäl i produktionen.

Av en slump råkade hon i Hbl läsa en annons om att Svenska Teaterskolan tar in nya elever och för att göra sin mor nöjd beslöt hon sig för att söka in. Hon blev antagen… på nåder.

Sue Lemström - Spela upp på Arenan

Ett års prövotid var skolans villkor. Mot alla odds, bland annat på grund av svår dyslexi lyckades hon slutföra studierna och fick jobb på Lilla Teatern. Det blev upptakten till en karriär, som inte lämnar någon oberörd. När andra blir pensionerade vid 63-års ålder fick Sue Lemström sin första fasta anställning, på Svenska Teatern.

I programmet Bakom bilden berättar Sue om sitt liv med allt vad det har bjudit på och vi får också se intressanta arkivklipp från produktioner hon har medverkat i. Redaktör är Benny Törnroos.

Bakom bilden: Sue Lemström
Yle Fem fredag 6.3.2015 (repris måndag 9.3)
30 dagar på Arenan

Repris från 2014

Mer om ämnet på Yle Arenan