Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Morgenstern vill hoppa i OS

Från 2014
Thomas Morgenstern
Bildtext Thomas Morgonstern tror på sin återhämtning
Bild: Lehtikuva

Thomas Morgenstern föll illa i Kulms flygbacke den 10 januari. Han har tillfrisknat oerhört snabbt och hoppas kunna delta i Sotji men de kommande två veckorna är direkt avgörande.

I olyckan slog han huvudet och ryggen och var medvetslös en kort stund. Många trodde att österrikaren fick OS-drömmen spräckt i fallet men han själv säger att han hela tiden haft som mål att kunna hoppa i Sotji.

- Genast då jag kvicknade till i backen kände jag efter hur hela kroppen mår, fungerar allting och hur lång tid är det till OS, säger han.

Han betonar att det är viktigt att ha mål i livet och för honom är OS den här säsongens höjdpunkt.

- Jag vill hoppa i OS och känna att jag är i skick. Det är inte fråga om guld-, silver- eller bronsmedaljer. För mig är det helt enkelt en oerhört speciell tävling som jag vill delta i.

Första tävlingen för backhopparna i OS är tävlingen i normalbacke som avgörs den nionde februari. Enligt Morgensterns tränare, Heinz Kuttin vill hans adept förbereda sig steg för steg och tillräckligt långsamt. Enligt Kuttin är de kommande dagarna och den följande veckan direkt avgörande om Morgenstern ska hinna bli i så gott skick att han kan delta i OS.

Själv är Morgenstern överraskad över hur snabbt han återhämtat sig från fallet. Han har sett sitt hopp en gång och det räckte för honom. Han vill också tacka all sjukhuspersonal för den ypperliga vård han fått och är övertygad om att det är orsaken till att han återhämtat sig så ypperligt.