Hoppa till huvudinnehåll

Yles pressmeddelanden

Hemligheter och lögner på Åland

Från 2014
Uppdaterad 26.06.2014 15:44.
Tjockare än vatten (12)
Bild: Baldur Bragason

Tjockare än vatten (12) på Yle Fem med start 5.2.2014

Sunnanö är inte bara den vackraste platsen i hela den åländska skärgården, det är också den plats där familjen Waldemar har drivit ett populärt gammalt pensionat. När tre syskon återförenas kommer familjens hemligheter upp till ytan.

Gamla mor Anna-Lisa Waldemar (Stina Ekblad) och sonen Oscar (Joel Spira) med sin fru Liv (Jessica Grabowsky) är de som har drivit pensionatet under alla år. Anna-Lisas övriga barn, den snygge opportunisten och entreprenören Lasse (Björn Bengtsson) och den frisinnade skådespelerskan Jonna (Aliette Opheim) flydde barndomshemmet för länge sedan på jakt efter sina egna drömmar. Nu återvänder Lasse och Jonna eftersom deras mor bett dem komma.

- Jag tycker det är en bra berättelse, den handlar om människor och det finns en kombination av spänning, relationsdrama och humor. En bra mix där alla får lite av var. Sen är det roligt att det är en samproduktion mellan Sverige och Finland. Det kan skapa något nytt för den svenska publiken och kanske att man också får upp ögonen för Finland och finländska skådespelare, berättar Tobias Zilliacus som i serien spelar rollen som Mikael

Lasse och Jonnas inbjudan till ön visar sig snart vara mer än en artighetsvisit. Anna-Lisa hittas död och efterlämnar ett testamente fullt av märkliga villkor. Det främsta är att syskonen tvingas driva pensionatet tillsammans - annars ärver de ingenting.

Anders Engström, en av seriens fyra regissörer, gillar både tonen i serien och skådespelarbesättningen

- Det är ett rufft familjedama, det är inte så särdeles polerat och fint i kanterna. Som finlandssvensk regissör har jag kunnat bidra med en viss lokalkännedom om skådespelare. Det finns många finlandssvenskar i serien och det är roligt.

Serien spelades in i somras både i Sverige och på Åland. Seriestart för Tjockare än vatten (12) i Yle Fem, onsdagen 5.2.2014 kl. 21.00. Serien består av tio avsnitt och varje avsnitt finns tillgängligt på Arenan i 30 dagar efter sändning.