Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

700 namn mot Citymarketetablering försvunna

Från 2014
Uppdaterad 27.01.2014 05:50.
Styrelsen för föreningen Norra hamnen på hamnplanen i Ekenäs, från vänster viceordförand Gustav Hafrén, ordföranden Ylva Rancken-Lutz och kommunikatör Fia Doepel.
Bildtext Gruppen "Ingen Citymarket i Norra hamnen i Ekenäs" vill inte se något köpcentrum i Norra hamnen.
Bild: Jonathan Lutz

Gruppen ”Ingen Citymarket till Norra hamnen” har sedan i höstas samlat namn för sin sak. Men när gruppen skulle hämta listorna med omkring 700 namn från blombutiken Lyckliga Lotta var de försvunna.

Radio Vega Västnyland: Namnlistor mot Citymarket försvunna

Programmet är inte längre tillgängligt

Ylva Rancken-Lutz som är en av initiativtagarna till gruppen vet inte vad som har hänt.

porträtt
Bildtext Ylva Rancken-Lutz.
Bild: YLE

- Jag gick dit för några veckor sedan för att hämta listorna men då sa personalen på Lyckliga Lotta att någon redan hämtat dem, förklarar Rancken-Lutz.

Efter att ha frågat runt bland gruppens medlemmar visade det sig att ingen i gruppen hade hämtat listorna från blombutiken.

Nu tar gruppen för givet att listorna blivit stulna. Den skyldige har antagligen tagit listorna strax före jul.

Listorna innehöll nästan hälften av alla namn

Personalen vid blombutiken hade strax innan listorna försvann räknat hur många namn som då fanns på listan och kom fram till runt 700 stycken. Med de 700 namnen inräknade så skulle gruppen ha 1800 namn på sina namnlistor.

Ylva Rancken-Lutz hoppas på att alla som vet att de skrivit sitt namn på listorna i blombutiken går och skriver på en namnlista på Emmaus i Ekenäs eller gör det på webben.

- Vi är arga och förvånade och undrar vem som kan ha gjort något sådant här, säger Rancken-Lutz och berättar att folk både från Helsingfors och Borgå har skrivit på listorna som nu är försvunna.

Gruppens Facebooksida

Diskussion om artikeln