Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Itella säger upp avtal med österbottniska tidningar

Från 2014
Uppdaterad 24.01.2014 16:56.
Brevlådor i en snödriva.
Bildtext Postlådor i vintermörker

Distributionsansvarig Jens Lillsunde vid HSS Media säger att de nuvarande avtalen för HSS Medias tidningar går ut den sista maj i vår, tidningarna Keskipohjanmaas och Pohjalainens avtal är också uppsagda. Diskussioner om nya avtal med Itella pågår.

-Vi har inte fått några klara uppgifter om prishöjningarna ännu och inte heller om den lika viktiga frågan om servicenivå säger distributionschef Jens Lillsunde vid Österbottens Tidning.

Enligt Lillsunde missbrukar Itella sin dominerande ställning på marknaden och bolaget har inte heller gjort tillräckligt för att effektivera sin egen verksamhet, Lillsunde nämner lådgrupperingarna som ett exempel där mycket kunde göras för att förbättra effektiviteten i distributionen.

Risto Saarikko som är chef för Itellas tidningstjänster säger att morgonutdelningen av tidningarna bringat sådana förluster att utdelningen inte kan fortsätta om avtalen inte förhandlas om.

Förhandlingarna med tidningshusen är redan i gång, och ska återupptas nästa vecka.

Som exempel på fungerande tidningsutdelning lyfter Risto Saarikko fram det färska avtalet med tidningen Ilkka, som gör det möjligt att dela ut annan post tillsammans med morgontidningen.