Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Klassikerna som borde ha skippats

Från 2014
Uppdaterad 27.06.2014 09:58.
drive poster
Bildtext Borde Drive ha stannat på idéstadiet?
Bild: FS Film Oy

Vilka kända filmer borde aldrig ha blivit gjorda? Webben listar sina sämsta favoriter.

Häromdagen meddelade Quentin Tarantino att han minsann inte tänker fullfölja sin nästa film. Orsaken till beslutet var att hans filmmanus läckt ut. Han hade gett det till sex stycken av sina närmaste medarbetare och resonerade som så: Kan jag inte lita på mina närmaste blir det ingen film.

Vi är naturligtvis ledsna över det här eftersom hela webbredaktionen älskar Tarantino. Men vi hänger inte läpp, vi funderade istället vilka klassikerfilmer som borde ha läckt ut före de blev gjorda. Och skrotats helt totalt.

Lintsi: Annie Hall (1977)

Min avsky för Annie Hall bottnar enbart i min aversion för huvudrollsinnehavaren Diane Keaton. Jag kan inte med henne helt enkelt. Ärligt talat är det ett tag sen jag sett filmen, men det enda jag kommer ihåg är Diane Keatons nuna. Ingenting annat. Och då kan det ju inte vara en så värst bra film. Eller?

Känner att jag vill tillägga att jag diggar Woody Allen och mitt filmval har ingenting med honom att göra.

Catzo: Drive (2011)

Snyggt intro, tänkte jag när filmen började. Fin musik, tänkte jag under öppningscenen. Fan vilket pretentiöst dravel, tänkte jag en halvtimme in i filmen. Sån jäkla mängd omotiverat våld, tänkte jag när någon fick en gaffel i ögat.

Jag kan till viss del förstå regissören Nicolas Winding Refns stilgrepp, men det betyder inte att jag behöver tycka om det. Jag känner så här: Han försöker för mycket, det blir för styltat, det känns för uppblåst för att vara så minimalistiskt som det är. Jag blir bara så trött.

Anka: Dazed and Confused (1993)

Året ska föreställa 1976. Det är sista skoldagen innan sommarlovet och kidsen i skolan ska ställa till med fest. Det är väl meningen att filmen ska vara lite skönt avslappnande och humoristisk, men det enda de gör är röker på, dricker öl och har småtråkiga dialoger. Ordet "man" (uttalas mään med lite sluddrig röst) används frekvent och det tröttar ut mig. Det enda som är spännande med den här filmen är skådespelarna. Här får du se en yngre version av Jason London, Matthew McConaughey, Joey Lauren Adams, Milla Jovovich, Adam Goldberg, Ben Affleck med flera. Stjärnspäckat var ordet.